Drie op de vier Nederlanders kunnen besparen op hun zorgverzekering

Drie op de vier Nederlanders kunnen besparen door over te stappen op een andere zorgverzekering met vrijwel dezelfde voorwaarden en een lagere prijs.

Plaatsingsdatum: 1 december 2017

Drie op de vier Nederlanders kunnen besparen door over te stappen op een andere zorgverzekering met vrijwel dezelfde voorwaarden en een lagere prijs. Gemiddeld kan er € 100 per jaar worden bespaard op de basisverzekering. Toezichthouders Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stellen dit op basis van eigen onderzoek.

Vergelijken loont!

Het kost tijd en moeite om zorgverzekeringen te vergelijken, toch adviseren de toezichthouders dit wel te doen. Verzekeraars hebben veel verschillende merken met soms minieme verschillen. Onderzoekers vonden één verzekeraar die verschillende zorgverzekeringen aanbiedt die qua dekking nauwelijks verschillen maar waar in prijs wel grote verschillen zaten.

Wij helpen u bij uw keuze

In de Adviestool kiest u zelf eenvoudig stap voor stap een zorgverzekering die past bij uw situatie. Vergelijk vergoedingen, voorwaarden en premies van de grootste zorgverzekeraars. Collectieve voordelen zijn direct verwerkt in het aanbod.

Bekijk ook onze handige checklist voor het kiezen zorgverzekering en zorg ervoor dat u niets over het hoofd ziet bij het maken van uw keuze.

Past uw zorgverzekering bij uw situatie?

Vergelijk vergoedingen, voorwaarden en de nieuwe zorgpremies van de grootste zorgverzekeraars met de Adviestool. Gebruik de nieuwe Advies module via de link 'Help mij kiezen' en zie welke zorgverzekering bij u past.