De vijf meest gestelde vragen over de zorgverzekering 2019

Hebt u vragen over de wijzigingen in de zorgverzekering in 2019? Op deze pagina hebben we de vijf meest gestelde vragen overzichtelijk voor u beantwoord.

Wat verandert er aan de basisverzekering in 2019?

  • Mensen met ernstig overgewicht hebben vanaf 2019 recht op vergoeding van een Gecombineerd Leefstijl Interventieprogramma.
  • De regeling voor vervoerskosten van zittend ziekenvervoer van en naar consulten, onderzoek en controles wordt uitgebreid.
  • De vergoeding van oefentherapie bij COPD wordt uitgebreid, vanaf 2019 worden de eerste 20 behandelingen vergoed.
  • De dekking van oefentherapie bij COPD wordt per jaar gemaximeerd op 70 behandelingen.
  • Paracetamol, vitamines en mineralen worden vanaf volgend jaar niet meer vergoed.

Hoeveel is het eigen risico in 2019?

Het eigen risico is een deel van de zorgkosten uit de basisverzekering dat u zelf betaalt. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de medisch specialist in het ziekenhuis, medicijnen en spoedeisende hulp. Het verplicht eigen risico wordt vastgesteld door de overheid. In 2019 is dit € 385,-.
U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, u betaalt dan minder premie. Maakt u vaak gebruik van zorg uit de basisverzekering? Dan is het waarschijnlijk niet verstandig om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Kan ik in 2019 nog naar dezelfde zorgverleners als in 2018?

Zorgverzekeraars maken ieder jaar nieuwe afspraken met zorgverleners. Het is dus belangrijk om te controleren of de zorgverleners die u regelmatig bezoekt ook in 2019 gecontracteerd zijn.

Ik weet niet zo goed welke verzekering ik moet kiezen. Wie kan mij helpen?

Aon is een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Bel (040) 261 18 88 voor een persoonlijk advies. Wilt u zelf op uw gemak kijken welke producten we kunnen aanbieden? In onze online vergelijker geven wij u stap voor stap advies en een vergelijking op kwaliteit, prijs en vergoedingen. U kiest uit een van de 6 grote zorgverzekeraars: u zit dus altijd goed via Aon!

Ga direct naar de vergelijker of bekijk het filmpje met tips over hoe u de vergelijker gebruikt.

Verandert er iets aan de zorgtoeslag?

De zorgtoeslag stijgt met € 92 tot € 277 per jaar, afhankelijk van uw situatie. Op de website van de Belastingdienst vindt u of u recht hebt op zorgtoeslag en kunt u het bedrag waar u recht op hebt, berekenen.

Klantbeoordeling
IAK Zorgverzekering

Onze klanten aan het woord

Klantvriendelijke contacten

Ik kreeg een goed bruikbaar antwoord op de door mij gestelde vragen, snelle afhandeling van ingediende declaratie en goede afronding. Echt wat ik gekozen zou hebben.