Zorgkosten claimen

Hebt u een ongeval gehad (zoals een aanrijding, mishandeling of een hondenbeet) en daarvoor medische kosten moeten maken? One Underwriting Health kan de medische kosten en uw eigen risico voor u claimen bij de tegenpartij, waardoor u misschien (een gedeelte) terugkrijgt.

Meld uw ongeval en bespaar kosten

Hebt u een ongeval gehad (zoals een aanrijding, mishandeling of een hondenbeet) en daarvoor medische kosten moeten maken? Dat is heel vervelend, zeker als het buiten uw schuld is gebeurd. Want naast letsel en schrik, heeft een ongeval ook financiële consequenties voor u. One Underwriting Health kan de medische kosten en uw eigen risico voor u claimen bij de tegenpartij, waardoor u deze misschien (gedeeltelijk) terugkrijgt. 

Wie betaalt het eigen risico?

Soms betaalt u een deel van de medische kosten zelf, omdat u een eigen risico voor de basisverzekering hebt. Bijvoorbeeld als u foto’s in het ziekenhuis laat maken na een auto-ongeluk. Heeft iemand anders het ongeluk veroorzaakt? Dan kunt u uw eigen risico terugvorderen.

Voordeel voor u

Na uw melding onderzoeken wij of de schade veroorzaakt is door de andere partij. Als dat zo is, dan betaalt de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij de zorgkosten terug. Voor uw eigen risico of voor een eigen bijdrage hebt u mogelijk ook recht op (een gedeeltelijke) teruggave.

Ongeval melden

Bent u slachtoffer van een ongeval en hebt u als gevolg hiervan medische kosten gemaakt? Op basis van alleen een ingediende nota kunnen wij niet vaststellen of er sprake is van een ongeval. Door bij ons het ongeval te melden, claimt u uw zorgkosten en krijgt u misschien uw eigen risico terug.

Termijn voor een claim

U kunt tot 3 jaar na het ongeval een melding maken bij ons. Dit is de wettelijke termijn waarbinnen wij uw zorgkosten kunnen claimen.

Vragen?

Hebt u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer (040) 261 19 55 of stuur een e-mail naar zorgregres@one-uw.nl.

Zorgkosten claimen

Let op!

Staat op uw zorgpolis één van de onderstaande logo's? Dan zal de verzekeringsmaatschappij u deze service verlenen. Aon is uw tussenpersoon. Klik op het logo van de maatschappij voor meer informatie en contactmogelijkheden.