Zorgverzekering 2018

Bekijk alle wijzigingen

De regering heeft haar plannen voor de nieuwe zorgverzekering op Prinsjesdag bekend gemaakt.
Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de wijzigingen in de zorgverzekering, eigen risico en vergoedingen in 2018.

voordeelAlle grote zorgverzekeraars
voordeelUitstekende zorgservice
voordeel Collectieve voordelen en kortingen

Vergoedingen basisverzekering 2018

Wijzigingsdatum: 22 september 2017

Oefentherapie bij artrose vergoed

Vanaf 1 januari 2018 krijgen patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Maar dat betekent ook dat dit ten koste gaat van het eigen risico.

Ziekenvervoer bij immuuntherapie vergoed

Oncologie patiënten die behandeld worden met immuuntherapie krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar het ziekenhuis of zorgverlener waar de behandeling plaatsvindt. Ook deze vergoeding komt uit de basisverzekering en gaat dus ten koste van het eigen risico.

Wilt u alles weten over uw collectief aanbod?

Op de pagina Collectieve zorgverzekering krijgt u van ons alle informatie over de zorgverzekering die specifiek voor uw collectiviteit geldt.

Collectief aanbod

Eigen risico en zorgtoeslag 2018

De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico op de basisverzekering. In 2018 is dit € 385.

De zorgtoeslag wordt in 2018 verhoogd met maximaal € 130 per jaar. Deze toeslag zorgt ervoor dat een huishouden maximaal een bepaald percentage van het inkomen bijdraagt aan de premie en het verplichte eigen risico.

Hulp nodig bij uw keuze?

Vergelijk snel en gemakkelijk met de IAK Adviestool

Past uw zorgverzekering nog bij uw situatie? Vergelijk vergoedingen, voorwaarden en premies van de grootste zorgverzekeraars met onze Adviestool. Collectieve voordelen zijn direct verwerkt in het aanbod. Zo kiest u de best passende zorgverzekering.

Klantbeoordeling
Zorgverzekering

Onze klanten aan het woord

Eenvoudig declareren

Na prettig telefonisch contact wist ik van tevoren al wat ik kon gaan declareren. De afhandeling ging snel en makkelijk. De declaratie stond binnen een paar dagen op mijn rekening.