Zorgverzekering 2018

Bekijk alvast de bekende wijzigingen

De regering heeft haar plannen voor de nieuwe zorgverzekering op Prinsjesdag bekend gemaakt.
Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de wijzigingen in de zorgverzekering, eigen risico en vergoedingen in 2018.

Zorg Alert zorgverzekering 2018

Ontvang vrijblijvend advies over de zorgverzekering van 2018 gebaseerd op uw wensen en behoeften.
U ontvangt ook de nieuwe zorgpremies.

Vergoedingen basisverzekering 2018

Wijzigingsdatum: 22 september 2017

Oefentherapie bij artrose vergoed

Vanaf 1 januari 2018 krijgen patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Maar dat betekent ook dat dit ten koste gaat van het eigen risico.

Ziekenvervoer bij immuuntherapie vergoed

Oncologie patiënten die behandeld worden met immuuntherapie krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar het ziekenhuis of zorgverlener waar de behandeling plaatsvindt. Ook deze vergoeding komt uit de basisverzekering en gaat dus ten koste van het eigen risico.

Wijzigingen in 2017

Naast het jaarlijkse besluit met wijzigingen per 1 januari, worden er ook gedurende het jaar nieuwe medicijnen en behandelingen aan het basispakket toegevoegd. Zo is het basispakket dit jaar bijvoorbeeld ook uitgebreid met onder andere nieuwe medicijnen tegen hepatitis C.

Op de hoogte blijven van de wijzigingen?

Wilt u op de hoogte blijven van de wijzigingen in de zorgverzekering 2018? Meld u dan aan voor de Zorg Alert. Deze bestaat uit een reeks e-mails waarin u relevante informatie ontvangt op basis van uw behoefte over de zorgverzekering 2018. Zo kunt u straks eenvoudig een passende keuze maken. Iedereen heeft namelijk andere zorg interesses. Denk bijvoorbeeld aan tandarts, brillen en lenzen of fysiotherapie.

Aanmelden ZorgAlert

Eigen risico en zorgtoeslag 2018

De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico op de basisverzekering. In tegenstelling tot wat gepresenteerd is in de miljoenennota gaat het eigen risico in 2018 toch niet omhoog en blijft deze € 385. Lees meer.

De zorgtoeslag wordt in 2018 verhoogd met maximaal € 130 per jaar. Deze toeslag zorgt ervoor dat een huishouden maximaal een bepaald percentage van het inkomen bijdraagt aan de premie en het verplichte eigen risico.

Aanvullende verzekering 2018

De wijzigingen in de aanvullende verzekeringen worden in november bekend gemaakt. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Klantbeoordeling
Zorgverzekering