Kraamzorg

Er valt veel te regelen rond de bevalling en de periode daarna, waarbij goede verzorging van moeder en kind voorop staan. Met Kraamzorg krijgt u professionele hulp en persoonlijke aandacht aan huis, tijdens en direct na de geboorte van uw baby. Het is fijn om te weten dat de zorg u uit handen wordt genomen, ook bij het opvangen van eventuele andere kinderen en een gastvrije ontvangst van uw kraambezoek.

Wat krijg ik vergoed vanuit de basisverzekering?

U krijgt medische kosten vergoed en bent daarnaast verzekerd van de Kraamzorgservice.

Hoe lang krijg ik kraamzorg?

Alle kraamcentra en verzekeraars zijn gebonden aan landelijke regels voor het vaststellen van het aantal uren kraamzorg, conform het Landelijk Indicatie Protocol. Op deze manier krijgt iedereen volgens dezelfde regels kraamzorg op maat. U hebt recht op maximaal 10 dagen kraamzorg. Dit gaat in op de dag dat u bent bevallen. Bij medische noodzaak kan met maximaal twee dagen worden verlengd. Bevalt u in het ziekenhuis? Dan krijgt u een evenredig aantal uren minder kraamzorg thuis voor de dagen die u in het ziekenhuis ligt. De dag van het ontslag telt daarbij mee.

Wat betaal ik zelf?

Voor kraamzorg (thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis) is een wettelijke eigen bijdrage verschuldigd. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze bijdrage. Meer informatie hierover vindt u in het vergoedingenoverzicht.

Kraamzorg aanvragen

Iedere verzekeraar biedt kraamzorg aan. Op uw polis staat wie de verzekeraar is.
Wilt u weten hoe u kraamzorg kunt aanvragen?
Kies dan hieronder uw collectiviteit: typ of selecteer de naam van uw werkgever of vereniging en selecteer het (juiste) zoekresultaat.

Niet gevonden?

 Probeer te zoeken met een deel van de naam. Staat uw bedrijf er niet bij? Klik op de knop 'Ik heb geen collectiviteit' om verder te gaan naar de particuliere informatie op deze website.

Klantbeoordeling
Zorgverzekering