Fysiotherapie

Fysiotherapie kan zowel uit uw basis- als aanvullende verzekering vergoed worden. Dit is afhankelijk van uw situatie.
Op deze pagina leest u over vergoedingen, chronische indicaties, gecontracteerde zorgverleners en kunt u diverse documenten inzake de zorgverzekering downloaden.

Wat krijg ik vergoed?

Bent u 18 jaar of ouder en hebt u fysiotherapie nodig? U kunt dan zelf direct een afspraak maken bij een fysiotherapeut, zonder verwijzing van uw huisarts. Hiervoor is altijd een aanvullende verzekering nodig. Kinderen tot 18 jaar ontvangen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Bekkenfysiotherapie

Als u bekkenfysiotherapie krijgt in verband met urine-incontinentie, krijgt u de eerste 9 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Oefentherapie in verband met etalagebenen

Van etalagebenen in de 2e fase spreekt men als u vernauwde bloedvaten hebt die pijn in de benen veroorzaken. Vanaf 2017 kunt u een vergoeding krijgen voor oefentherapie voor de behandeling hiervan. Verzekerden van 18 jaar en ouder krijgen maximaal 37 behandelingen vergoed, verspreid over een jaar.

Wat krijg ik vergoed?

Wilt u weten welke vergoedingen voor u van toepassing zijn?
Kies dan hieronder uw collectiviteit: typ de naam van uw werkgever of vereniging en selecteer het (juiste) zoekresultaat.

Niet gevonden?

 Probeer te zoeken met een deel van de naam. Staat uw bedrijf er niet bij? Klik op de knop 'Ik heb geen collectiviteit' om verder te gaan naar de particuliere informatie op deze website.

Aandoeningen op de chronische lijst

Sommige klachten kunnen steeds terugkeren. Vanaf de 21ste behandeling is een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Om daarvoor in aanmerking te komen moet uw klacht op de lijst met chronische aandoeningen staan. Dit is een lijst van de overheid. De lijst bevat niet alle chronische ziekten. Reuma valt hier bijvoorbeeld niet onder. Voor die vorm van fysiotherapie is een verklaring nodig van een arts of specialist.

Voor de eerste 20 behandelingen is vergoeding vanuit een aanvullende verzekering mogelijk.

{{Model.Title}}

Veelgestelde vragen

Klantbeoordeling
Zorgverzekering