Vervoer & transport

IAK Mobiliteit

Het adviseren van bedrijven in mobiliteit is een vak apart. Daarom heeft IAK een klantteam die zich alleen hier mee bezighoudt. Onze aanpak is persoonlijk, we hebben oog voor uw rendement en denken in oplossingen waar u iets mee kunt.

Voor ons is verzekeren het sluitstuk van een intensief traject waarbij goed gekeken is naar uw processen, risico’s en wensen. Een risicoanalyse is de basis voor een goed advies. Wat ons betreft is dit geen eenmalige exercitie, maar een continue proces.

Ons team van specialisten houdt zich bezig met klanten in de transport & logistiek, lease, (werkmaterieel)-verhuur, garages, etc. We werken wereldwijd met behulp van ons internationale netwerk Euribron.


Neem nu contact met ons op     


Transport & Logistiek is het speerpunt van ons klantteam. Wij adviseren onze klanten onder andere over contractbepalingen, vervoerscondities, luchtvracht, accijnzen, cabotage, multi modaal vervoer, doorbreking limiet, PD en opslag.

Door samen te werken met onze klanten en leveranciers zijn wij in staat om tot maatwerkoplossingen te komen. Voorbeeld hiervan is de oplossing die wij hebben voor buitenlandse charters. Door het werken met buitenlandse charters lopen transportbedrijven een substantieel risico. Wij hebben een unieke oplossing waarbij we dekking bieden voor CTA en VVA. Een toepassing die door toonaangevende bedrijven als beproefd concept wordt gebruikt.

Het beheren van uw wagenpark is een vak apart, waarbij wij u graag ondersteunen. Onze doelstelling is ontzorgen en het terugdringen van uw kosten.

Bij het terugdringen van kosten kunt u denken aan:

 • Kosten die bij een schade voor uw eigen rekening komen.
 • Kosten ter afdekking van uw risico’s.
 • Brandstofkosten.
 • Interne kosten zoals procesverbeteringen.

Dit kan door scherpe analyses, concrete voorstellen om uw schaderesultaat te verbeteren, heldere rapportages en oplossingen waarbij u alleen verzekerd wat echt nodig is. Denk hierbij aan:

 • Het maken van een dashboard waarbij de data van niet-verzekerde en verzekerde risico’s worden samengevoegd.
 • Het efficiënt gebruiken van telematica in voertuigen.
 • Het opstellen van procesvoorstellen zodat er efficiënter gewerkt word, zoals uw proces voor schademelding.
 • Het maken van een doorrekening om te kijken of casco verzekeren de beste oplossing is.
 • Het gezamenlijk opstellen en uitvoeren van een risicobeheerplan.
 • Uw onderneming periodiek bezoeken om schades te bespreken.
 • Het verhalen van niet verzekerde schades.
 • Het opzetten, beheren en uitvoeren van een eigen behoud constructie voor WA en/of casco.
 • Het organiseren van een code 95 opleiding voor beroepsgoederenchauffeurs.
 • Het adviseren over het uitrusten van uw motorrijtuigen met een voertuigvolgsysteem

Bent u verhuurder van werkmaterieel of heeft u werkmaterieel in eigendom? IAK Verzekeringen ontzorgt u en heeft oog voor het terugdringen van uw kosten.

Veel toonaangevende bedrijven maken al gebruik van onze specialistische kennis. Wij richten ons speciaal op bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw en verhuurbedrijven. Uw materieel is bij ons dus in goede handen.

Uitgangspunt van ons advies is een gedegen analyse, focus op preventie en maatwerk verzekeringsproducten. Zo biedt IAK dekking voor diefstal en verduistering, eigen gebrek en dekking in het buitenland. Dit alles tegen een zeer scherp tarief.
Mocht het toch voorkomen dat u schade heeft dan staat uw schadespecialist voor u klaar om te helpen. Wij denken graag met u mee om de overlast van de schade te beperken en over hoe schade een volgende keer voorkomen kan worden!