Klanttevredenheid cijfer

Eerste Algemeen Pensioenfondsen in aantocht

Hebt u een eindloon- of middelloonregeling ondergebracht bij een verzekeraar? Dan kan het zijn dat u binnenkort de pensioenregeling moet verlengen. Bij de huidige lage rentestand krijgt u te maken met forse premiestijgingen. Een Algemeen Pensioenfonds (APF) is dan mogelijk een goed alternatief.

Wat is een APF?

Een Algemeen Pensioenfonds (APF) is een stichting die collectieve pensioenregelingen uitvoert. Dit kan voor iedere werkgever interessant zijn. Het grote verschil met een pensioenregeling verzekerd bij een verzekeraar is dat de rechten bij een APF 'zacht' zijn, net als bij een Bedrijfstakpensioenfonds. Of dit voor u passend is, hangt van uw pensioenregeling en uw visie en doelstelling af. Een APF kan zowel beschikbare premieregelingen als salaris-/diensttijdregelingen (eindloon en middelloon) uitvoeren.

Inmiddels hebben verschillende marktpartijen een vergunning aangevraagd voor het oprichten van een Algemeen Pensioenfonds (APF). Aegon is de eerste partij die een vergunning heeft ontvangen. Zij handelt onder de naam "Stap Algemeen Pensioenfonds". Stap kan vanaf nu concrete offertes verstrekken. De andere marktpartijen volgen zo spoedig mogelijk.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of  persoonlijke pensioeninformatie van onze voorlichters? Neem dan contact met ons op via (040) 26 11 805 of vul het contactformulier in.


Contactformulier