Al bezig met de voorjaarsschoonmaak?

Vergeet uw verzekeringsmap niet af te stoffen

Hebt u ook de lentekriebels? Dan is uw kledingkast al gevuld met zomerkleding en hebt u al kritisch naar de rommel op zolder gekeken. Vergeet die doos met verzekeringen niet! Misschien kunt u geld besparen, bijvoorbeeld als u dubbel verzekerd bent.

Hebt u ook de lentekriebels? Dan is uw kledingkast al gevuld met zomerkleding en hebt u al kritisch naar de rommel op zolder gekeken.
Vergeet die doos met verzekeringen niet!
Misschien kunt u geld besparen, bijvoorbeeld als u dubbel verzekerd bent. Als u de verzekeringscheck even invult, zoeken wij het graag voor u uit. Het kost slechts 3 minuten van uw tijd.

Voorbeelden dubbele verzekering

Reisverzekering en zorgverzekering

Gaat u naar het buitenland op vakantie? Daar wilt u natuurlijk ook goed verzekerd zijn voor medische kosten. Maar moet u altijd kiezen voor een reisverzekering die dekking biedt voor medische kosten? Controleer eerst hoe ver uw zorgverzekering hierin gaat:

  • Hebt u alleen een basisverzekering? Die vergoedt medische kosten tot het in Nederland geldende tarief. In veel landen is dat niet genoeg.
  • Hebt u ook een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u misschien wel alle kosten vergoed.

Gadgetverzekering en inboedelverzekering

Veel aanbieders van smartphones en andere mobiele gadgets vragen bij de aanschaf of u de nieuwe aanwinst ook wilt verzekeren. Maar is dat wel nodig? Dat hangt van uw inboedelverzekering af.

Hebt u een ‘allriskverzekering’? Dan zijn de meeste schades binnenshuis aan uw mobiele apparatuur al verzekerd. Als u bovendien een buitenshuisdekking hebt, bent u ook verzekerd als u het apparaat ergens mee naar toe neemt. Vaak gelden daarvoor wel maximale vergoedingen.

Rechtsbijstandverzekering en rechtsbijstanddekking op de autoverzekering

Krijgt u een auto-ongeluk en is de tegenpartij aansprakelijk? Dan moet zijn verzekeraar uw schade vergoeden. Maar dat gebeurt niet automatisch. U zult de tegenpartij aansprakelijk moeten stellen.

  • Als u volledig casco (allrisk) verzekerd bent, zorgt uw autoverzekeraar hiervoor.
  • Bent u WA of beperkt casco verzekerd? Dan moet u zelf de tegenpartij aansprakelijk stellen. Tenzij u een rechtsbijstandverzekering hebt.

U kunt rechtsbijstand als uitbreiding op uw autoverzekering meeverzekeren. Dat hoeft niet als u al een rechtsbijstandverzekering hebt.

Samenwonen

Als u gaat samenwonen hebben u en uw partner vaak al ieder een aansprakelijkheids– en reisverzekering. Het is voordeliger om samen één verzekering te nemen waarop u beiden bent verzekerd.

Klantbeoordeling IAK

Klantbeoordeling
IAK Privé Pakket

Beoordeling door klanten IAK