Voordelen Recreatiewoningverzekering

Onze vakantiehuisverzekering is voor alle vakantiehuizen in Nederland die gebouwd zijn van steen, kunststof, hout of andere materialen. Alleen woningen die op het strand staan, kunnen we niet verzekeren.

voordeelVoor alle soorten woningen
voordeelKeuze uit 3 dekkingen
voordeel Tijdelijk verhuren meeverzekerd
Verzekering voor alle soorten huizen: van steen, hout of kunststof gebouwd

Onze vakantiehuisverzekering is voor alle vakantiehuizen in Nederland die gebouwd zijn van steen, kunststof, hout of andere materialen. Alleen woningen die op het strand staan, kunnen we niet verzekeren.

Ook vakantiehuizen met een rieten dak zijn mee te verzekeren. Het rieten dak moet wel goed geïmpregneerd zijn en er moet werkende, goed onderhouden blusapparatuur in de woning zijn. Een onderhoudscontract is verplicht. Een woning van hout kunnen we alleen verzekeren als het terrein waarop de woning staat, bewaakt wordt.

Keuze uit drie dekkingen: beperkt, uitgebreid of alle gevaren

U kunt uw vakantiehuis in Nederland op drie manieren verzekeren. U kunt kiezen tussen Beperkt, Uitgebreid of Alle gevaren.

Keuze dekking recreatiewoningverzekering

Beperkt

De woning is verzekerd tegen brand, ontploffing, blikseminslag, storm, inbraak en diefstal van de meeverzekerde inboedel. Diefstal van inboedel is alleen verzekerd als sloten, ramen of afsluitingen van de woning zijn opengebroken.

Uitgebreid

Naast de gevaren die verzekerd zijn op de beperkte dekking is de woning ook verzekerd tegen vandalisme, aanrijding, schade door onvoorzien binnengedrongen neerslag door lekkage of overlopen van dak- en dakgoten, en voor waterschade door leidinglekkage.

Alle gevaren

Naast de gevaren die verzekerd zijn op de beperkte en uitgebreide dekking bent u bovendien verzekerd tegen iedere andere plotselinge onvoorziene gebeurtenis. Bij deze dekking is ook breuk van ruiten in ramen, deuren, windschermen en balkon- en terreinafscheidingen van het vakantiehuis meeverzekerd.

Eigen risico

Voor schade door gebeurtenissen die onder de dekking Beperkt en Alle gevaren zijn verzekerd geldt een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

Bij stormschade betaalt u een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

Verhuur

U kunt verhuur van uw recreatiewoning meeverzekeren. De woning moet hoofdzakelijk voor eigen gebruik zijn, maar u mag de woning voor maximaal 6 maanden per jaar verhuren. Verhuurt u meer dan 6 maanden per jaar, dan kunt u deze verzekering niet afsluiten.

Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.

Ook dekking als uw vakantiehuis uit elkaar gehaald en in opslag is

Als uw vakantiehuis elk seizoen uit elkaar gehaald en opgeslagen wordt, is het huis met de meeverzekerde inboedel verzekerd tegen:

  • diefstal van uw gedemonteerde recreatiewoning of onderdelen daarvan als tijdens de opslag wordt ingebroken;
  • schade door blikseminslag, brand en ontploffing;
  • schade door neerstortende vliegtuigen of vallende onderdelen van een vliegtuig.

Hebt u de dekking Uitgebreid of de dekking Alle Gevaren gekozen? Dan is de recreatiewoning ook verzekerd voor schade ontstaan door een verkeersongeluk tijdens het vervoer van de woning van of naar de opslagplaats.

Tijdelijk verhuren van de recreatiewoning is meeverzekerd

De verzekering geldt ook als het vakantiehuis verhuurd is, op de volgende voorwaarden:

  • Het huis wordt voor recreatieve doeleinden verhuurd.
  • Het huis wordt maximaal zes maanden per jaar verhuurd.

Als u de woning verhuurt, kunt u de dekking Beperkt of Uitgebreid kiezen, niet de dekking Alle gevaren.

Pakketkorting tot 12,5%

De recreatiewoningverzekering hoort bij de categorie Wonen van het IAK Privé Pakket. Hebt u verzekeringen in meerdere categorieën van het IAK Privé Pakket? Dan krijgt u pakketkorting. Hoe meer categorieën, hoe meer pakketkorting. Hebt u ook nog een IAK Zorgverzekering? Dan kan uw pakketkorting zelfs oplopen tot 12,5%.