Klanttevredenheid cijfer
Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
 • Uw polis bekijken
 • Uw polis wijzigen
 • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Mijn IAK auto

Ontzorgd worden bij schade?

Gebruik de IAK DirectHerstelService
 • Snel en vakkundig herstel
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Bij acute nood binnen 2 uur contact
 • Geen kosten voorschieten

Zorgeloos ontspannen met onze recreatiewoningverzekering

Met onze recreatiewoningverzekering kunt u uw vakantiewoning en inboedel met een gerust hart achterlaten. Uw vakantiehuis kunt u goed en voordelig verzekeren tegen bijna alle plotselinge gebeurtenissen.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.

Bereken uw premie


Voordelen recreatiewoningverzekering

 • Verzekering voor alle soorten huizen: van steen, hout of kunststof gebouwd
 • Keuze uit drie dekkingen: beperkt, uitgebreid of alle gevaren
 • Ook dekking als uw vakantiehuis uit elkaar gehaald en in opslag is
 • Tijdelijk verhuren van de recreatiewoning is meeverzekerd
 • Pakketkorting tot 12,5%.

Hier leest u welke keuzes u kunt maken, zodat de dekking bij uw situatie past. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.

Keuze dekking recreatiewoningverzekering

Beperkt

De woning is verzekerd tegen brand, ontploffing, blikseminslag, storm, inbraak en diefstal van de meeverzekerde inboedel. Diefstal van inboedel is alleen verzekerd als sloten, ramen of afsluitingen van de woning zijn opengebroken.

Uitgebreid

Naast de gevaren die verzekerd zijn op de beperkte dekking is de woning ook verzekerd tegen vandalisme, aanrijding, schade door onvoorzien binnengedrongen neerslag door lekkage of overlopen van dak- en dakgoten, en voor waterschade door leidinglekkage.

Alle gevaren

Naast de gevaren die verzekerd zijn op de beperkte en uitgebreide dekking bent u bovendien verzekerd tegen iedere andere plotselinge onvoorziene gebeurtenis. Bij deze dekking is ook breuk van ruiten in ramen, deuren, windschermen en balkon- en terreinafscheidingen van het vakantiehuis meeverzekerd.

Eigen risico

Voor schade door gebeurtenissen die onder de dekking Beperkt en Alle gevaren zijn verzekerd geldt een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

Bij stormschade betaalt u een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

Verhuur

U kunt verhuur van uw recreatiewoning meeverzekeren. De woning moet hoofdzakelijk voor eigen gebruik zijn, maar u mag de woning voor maximaal 6 maanden per jaar verhuren. Verhuurt u meer dan 6 maanden per jaar, dan kunt u deze verzekering niet afsluiten.

Voorwaarden

Recreatiewoningverzekering
IAK Privé Pakket

Verzekeringskaarten

Verzekeringskaarten geven u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van de verzekering. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen. Het is een eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

Verzekeringskaart Recreatiewoningverzekering

Diefstal van inboedel alleen verzekerd na inbraak

Zorg dat u uw vakantiehuis goed afsluit als u er weggaat. Diefstal van de meeverzekerde inboedel is namelijk alleen verzekerd als sloten, ramen of afsluitingen van uw recreatiewoning zijn opengebroken om binnen te komen.

Vergoeding voor vervangend vakantieverblijf

Boven het verzekerd bedrag vergoeden wij ook de huur van een vervangend verblijf als uw recreatiewoning door een gedekte gebeurtenis onbewoonbaar is geworden. We betalen maximaal € 125,- per dag en € 1.250,- per gebeurtenis voor alle verzekerden samen, onder aftrek van kosten die u onder normale omstandigheden ook moet maken.

Wat valt er onder een recreatiewoning?

Voor welke waarde is een recreatiewoning verzekerd?

Hoe hoog is het eigen risico?

Valt glasbreuk onder de dekking?