Voordelen rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering kent een aantal voordelen zoals de keuze uit vier modules en de gratis telefonische adviesservice. Hieronder ziet u een kort overzicht van de voordelen van onze rechtsbijstandverzekering.

voordeelGratis telefonisch advies
voordeelKeuze uit vier modules
voordeelVrije advocaatkeuze
Gratis telefonische adviesservice

Ongeacht de verzekerde module hebt u altijd recht op hulp. Van de telefonisch adviseur krijgt u praktisch advies op elk rechtsgebied. De rechtsbijstandverzekeraar heeft in elk rechtsgebied ervaren juristen in dienst die direct met u kunnen schakelen over het conflict of de vraag die u hebt.

Bel de telefonische adviesservice op werkdagen van 8:30 uur tot 17:30 uur op (033) 434 23 42.

Als het advies niet voldoende is, kan men uw zaak in behandeling nemen. Als uw conflict niet verzekerd is binnen de module die u hebt gekozen, dan kunt u de kwestie toch laten behandelen tegen een zeer gunstig uurtarief.

Keuze uit vier verschillende modules

Rechtsbijstandverzekering modules a ab abc abcd

Vrije advocaatkeuze bij een gerechtelijke procedure

Bij een procedure die door de rechter wordt beslist, hebt u het recht te kiezen voor een externe juridisch dienstverlener in plaats van een jurist/advocaat van ARAG. De kosten van die advocaat vergoeden we dan tot een maximaal verzekerd bedrag naar uw keuze (€ 3.000 / € 6.000 / € 12.000). Als u kiest voor een externe dienstverlener, betaalt u wel altijd een eigen bijdrage van € 250,-. 

Rechtsbijstand zonder wachttijd

Wachttijd is een periode direct na ingang van de verzekering wanneer u nog niet verzekerd bent. Op die manier hoeft de maatschappij geen dekking te bieden voor conflicten die al dreigen of sluimeren bij het afsluiten van de verzekering.

Onze rechtsbijstandverzekering heeft geen wachttijd. U bent direct vanaf de ingangsdatum verzekerd.

Pakketkorting tot 12,5%

De rechtsbijstandverzekering hoort bij de categorie Gezin (Personen) van het IAK Privé Pakket. Hebt u verzekeringen in meerdere categorieën van het IAK Privé Pakket? Dan krijgt u pakketkorting. Hoe meer categorieën, hoe meer pakketkorting. Hebt u ook nog een IAK Zorgverzekering? Dan kan uw pakketkorting zelfs oplopen tot 12,5%.

Klantbeoordeling IAK
Beoordeling door klanten IAK