Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
  • Uw polis bekijken
  • Uw polis wijzigen
  • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Mijn IAK personen

Juridisch advies nodig?

Hebt u een rechtsbijstand- verzekering bij ARAG? Gebruik de telefonische adviesservice

Bel met (033) 434 23 50

Klantbeoordeling
Rechtsbijstandverzekering

Deskundige rechtshulp met de rechtsbijstandverzekering

Een (juridisch) meningsverschil of conflict kan zomaar ontstaan. Wat is uw positie, wat moet u doen en wat vooral niet? Met onze rechtsbijstandverzekering kunt u rekenen op de deskundige hulp van professionele juridische specialisten, zonder dat u voor hoge kosten komt te staan.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken mijn premie

Voordelen rechtsbijstandverzekering

  • Gratis telefonische adviesservice met een ervaren jurist aan de lijn.
  • Keuze uit vier verschillende modules.
  • Vrije advocaatkeuze bij een gerechtelijke procedure.
  • Verzekering zonder wachttijd.
  • Pakketkorting tot 12,5%.

Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u welke keuzes u hebt, zodat de rechtsbijstandverzekering aansluit bij uw situatie. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.

Keuze uit gezinssamenstelling

U kunt de rechtsbijstandverzekering afsluiten voor uzelf, als u alleen woont.

Als uw huishouding uit meerdere personen bestaat, dan geldt de dekking voor uzelf, uw partner, thuiswonende en voor stage, school of studie uitwonende kinderen. 

Keuze uit modules

Klik op een module voor meer informatie.

Rechtsbijstandverzekering modules a ab abc abcd

Uitbreidingen


Externe kosten

De juristen die voor de rechtsbijstandverzekeraar werken, kunnen meestal uw conflict zelf behandelen. Maar soms moeten proceskosten worden gemaakt, of is een advocaat of deskundige nodig of roepen we getuigen op. Dat zijn externe kosten. Die kosten zijn standaard meeverzekerd tot € 15.000,-. Als u dat wilt, kunt u de dekking voor externe kosten verhogen naar € 25.000,- of € 50.000,-.

Vrije advocaatkeuze

Als uw conflict in de rechtbank door een rechter moet worden beslist, kan een jurist of advocaat in dienst van de rechtsbijstandverzekeraar dat namens u begeleiden. Maar u mag ook de voorkeur geven aan een externe jurist/advocaat. De kosten daarvan vergoeden we tot een maximaal verzekerd bedrag naar uw keuze (€ 3.000 / € 6.000 / € 12.000). Als u hiervan gebruik maakt, betaalt u wel een eigen bijdrage van € 250,-.

Maar 13% van de conflicten komt voor een rechter. In 3% van alle gevallen is behandeling door een advocaat wettelijk verplicht. De kans dat u te maken krijgt met de vrije advocaatkeuze is dus maar 10%.

Voorwaarden

Rechtsbijstandverzekering
IAK Privé Pakket

Verzekeringskaart

Verzekeringskaarten geven u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van de verzekering. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen. Het is een eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

Verzekeringskaart Rechtsbijstandverzekering

Besparen op de premie door arbeidsrecht niet mee te verzekeren

Het is mogelijk om arbeidsconflicten uit te sluiten, dan betaalt u minder premie. Doe dat alleen als niemand in uw gezin een betaalde baan heeft, bijvoorbeeld als u als enige kostwinner gepensioneerd bent.

Eigendom van een pand waar u niet zelf in woont

Als u onroerend goed bezit wat u niet zelf gebruikt, krijgt u als pandeigenaar te maken met financiële risico's die niet standaard meeverzekerd zijn op de rechtsbijstandverzekering. Bescherm uw vermogen en breid de verzekering uit met de volgende modules.

Module E - Eigendom onroerende zaken

Deze dekking is voor geschillen met iemand die aansprakelijk is voor schade aan uw pand, over onderhoud, met buren, over verzekeringen en over bouwvergunningen. Geschillen over het kopen, verkopen, huren en verhuren zelf (en het invorderen van huurpenningen) zijn niet verzekerd.

Module F - Verhuur onroerende zaken

Deze dekking is voor geschillen met de huurder over het huurcontract of met de overheid over vergunningen en ontheffingen. Geschillen over betaling van huur en geschillen met krakers of onderhuurders zijn niet verzekerd. Deze module F kunt u alleen meeverzekeren als u module E ook hebt gekozen.

Beide modules zijn niet online af te sluiten. Neem hiervoor contact op met de klantenservice via (040) 261 18 21.

Kan ik een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor een probleem dat ik al heb?

Is echtscheiding meeverzekerd?

Heb ik ook dekking in het buitenland?

Wat zijn externe kosten?

Kan ik zelf een advocaat kiezen?

Meer veelgestelde vragen