Voordelen oldtimerverzekering motor

Hebt u een motor die 25 jaar of ouder is en die u alleen als hobby gebruikt? Sluit dan de oldtimerverzekering af voor uw klassieke motor of motorscooter. Dan bent u goed verzekerd voor schade aan uw oldtimer en kunt u zorgeloos touren.

voordeelVoldoet aan eisen van FEHAC
voordeelTerughaalgarantie uit buitenland
voordeelDeelname puzzelritten meeverzekerd
Verzekering voor oldtimers

De premie van de oldtimerverzekering ligt een stuk lager dan van de gewone motorverzekering. De gedachte daarachter is dat met oldtimers vaak veel minder kilometers worden gemaakt en de oldtimer-eigenaar ziet de motor eerder als een kostbaar bezit dan als een gewoon vervoermiddel. Daarom is onze oldtimerverzekering alleen voor echte oldtimers ouder dan 25 jaar die alleen als tweede motor worden gebruikt, en niet voor woon-werkverkeer. Daar zijn we heel scherp op. U mag niet meer dan 7.500 km per jaar rijden met de oldtimer.

Deelname aan toer- en puzzelritten is meeverzekerd

Het voorbereiden van of deelnemen aan toerritten en puzzelritten is gewoon meeverzekerd, als voor die ritten dezelfde maximum snelheid geldt als voor het plaatselijk verkeer. U hebt geen dekking tijdens snelheidswedstrijden en behendigheidswedstrijden.

Terughaalgarantie bij schade in het buitenland

In Nederland

Hebt u schade door een ongeval waardoor uw oldtimer niet meer kan rijden? Of kunt u door het ongeval de motor niet meer besturen? Dan zorgen wij dat uw motor snel bij een vertrouwd herstelbedrijf terechtkomt. Ook zorgen wij dat u en uw passagiers veilig thuiskomen.

In het buitenland

Buiten Nederland kunt u niet alleen bij een ongeval maar ook bij pech rekenen op onze noodhulp, als het langer dan 2 werkdagen duurt om de motor rijklaar te maken. In overleg met u kiezen we voor de beste oplossing in de gegeven situatie: we brengen uw motor en passagier terug naar huis, of we laten de motor ter plaatse herstellen en vergoeden uw noodzakelijke extra reis- en verblijfkosten, zodat u de reis kunt vervolgen.

Pakketkorting tot 12,5%

De oldtimerverzekering motor hoort bij de categorie Verkeer van het IAK Privé Pakket. Hebt u verzekeringen in meerdere categorieën van het IAK Privé Pakket? Dan krijgt u pakketkorting. Hoe meer categorieën, hoe meer pakketkorting. Hebt u ook nog een IAK Zorgverzekering? Dan kan uw pakketkorting zelfs oplopen tot 12,5%.

Klantbeoordeling IAK
Beoordeling door klanten IAK