Voordelen oldtimerverzekering auto

Hieronder ziet u een kort overzicht van de voordelen van onze oldtimerverzekering auto.


Bereken uw premie

Verzekering voor oldtimers en semi-oldtimers

Onze oldtimerverzekering is voor semi-oldtimers en echte oldtimers die alleen als tweede auto worden gebruikt, en niet voor woon-werkverkeer. Een semi-oldtimerverzekering is voor auto’s die tussen de 15 en 25 jaar oud zijn. Een oldtimerverzekering is voor auto’s ouder dan 25 jaar. U mag niet meer dan 7.500 km per jaar rijden met de oldtimer of semi-oldtimer.

Uw eerste auto hoeft niet bij ons verzekerd te zijn

Om uw auto als oldtimer te kunnen verzekeren, moet u voor dagelijks gebruik een andere auto hebben. Maar die hoeft niet per se bij ons verzekerd te zijn. Liever wel natuurlijk, bekijk daarom ook de voordelen van onze autoverzekering.

Terughaalgarantie bij schade in het buitenland

In Nederland

Hebt u schade door een ongeval waardoor uw oldtimer niet meer kan rijden? Of kunt u door het ongeval de auto niet meer besturen, en kan niemand het overnemen? Dan zorgen wij dat uw auto snel bij een vertrouwd herstelbedrijf terechtkomt. Ook zorgen wij dat u en uw passagiers veilig thuiskomen.

In het buitenland

Buiten Nederland kunt u niet alleen bij een ongeval maar ook bij autopech rekenen op onze noodhulp, als het langer dan 2 werkdagen duurt om de auto rijklaar te maken. In overleg met u kiezen we voor de beste oplossing in de gegeven situatie: we brengen uw oldtimer en passagiers terug naar huis, of we laten de auto ter plaatse herstellen en vergoeden uw noodzakelijke extra reis- en verblijfkosten, zodat u de reis kunt vervolgen.

Deelname aan toer- en puzzelritten is meeverzekerd

Het voorbereiden van of deelnemen aan toerritten en puzzelritten is gewoon meeverzekerd, als voor die ritten dezelfde maximum snelheid geldt als voor het plaatselijk verkeer. U hebt geen dekking tijdens snelheidswedstrijden en behendigheidswedstrijden.

Pakketkorting tot 12,5%

De oldtimerverzekering hoort bij de categorie Verkeer van het IAK Privé Pakket. Hebt u verzekeringen in meerdere categorieën van het IAK Privé Pakket? Dan krijgt u pakketkorting. Hoe meer categorieën, hoe meer pakketkorting. Hebt u ook nog een IAK Zorgverzekering? Dan kan uw pakketkorting zelfs oplopen tot 12,5%. Lees meer over de opbouw van de pakketkorting.