Voordelen oldtimerverzekering auto

Onze oldtimerverzekering auto biedt een aantal voordelen. Zo voldoet die aan de meeste eisen die de FEHAC aan een oldtimerverzekering stelt, en zijn tour- en puzzelritten standaard meeverzekerd. Hieronder ziet u een kort overzicht van alle voordelen.

voordeelVoldoet aan eisen van FEHAC
voordeelTerughaalgarantie uit buitenland
voordeelDeelname puzzelritten meeverzekerd
Verzekering voor oldtimers

De premie van de oldtimerverzekering ligt een stuk lager dan van de gewone autoverzekering. De gedachte daarachter is dat met oldtimers vaak veel minder kilometers worden gemaakt en de oldtimer-eigenaar ziet de auto eerder als een kostbaar bezit dan als een gewoon vervoermiddel. Daarom is onze oldtimerverzekering alleen voor  echte oldtimers die alleen als tweede auto worden gebruikt, en niet voor woon-werkverkeer. Daar zijn we heel scherp op. Een oldtimerverzekering is voor auto’s ouder dan 25 jaar. U mag niet meer dan 7.500 km per jaar rijden met de oldtimer.

Terughaalgarantie bij schade in het buitenland

In Nederland

Hebt u schade door een ongeval waardoor uw oldtimer niet meer kan rijden? Of kunt u door het ongeval de auto niet meer besturen, en kan niemand het overnemen? Dan zorgen wij dat uw oldtimer naar een door u aan te wijzen adres in Nederland wordt gebracht. Ook zorgen wij dat u en uw passagiers veilig thuiskomen.

In het buitenland

Buiten Nederland kunt u niet alleen bij een ongeval maar ook bij autopech rekenen op onze noodhulp, als het langer dan 2 werkdagen duurt om de auto rijklaar te maken. In overleg met u kiezen we voor de beste oplossing in de gegeven situatie: we brengen uw oldtimer en passagiers terug naar huis, of we laten de auto ter plaatse herstellen en vergoeden uw noodzakelijke extra reis- en verblijfkosten, zodat u de reis kunt vervolgen.

Deelname aan toer- en puzzelritten is meeverzekerd

Het voorbereiden van of deelnemen aan toerritten en puzzelritten is gewoon meeverzekerd, als voor die ritten dezelfde maximum snelheid geldt als voor het plaatselijk verkeer. U hebt geen dekking tijdens snelheidswedstrijden en behendigheidswedstrijden.

Pakketkorting tot 12,5%

De oldtimerverzekering auto hoort bij de categorie Verkeer van het IAK Privé Pakket. Hebt u verzekeringen in meerdere categorieën van het IAK Privé Pakket? Dan krijgt u pakketkorting. Hoe meer categorieën, hoe meer pakketkorting. Hebt u ook nog een IAK Zorgverzekering? Dan kan uw pakketkorting zelfs oplopen tot 12,5%.

Klantbeoordeling IAK
Beoordeling door klanten IAK