Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
 • Uw polis bekijken
 • Uw polis wijzigen
 • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Zorgeloos toeren met onze oldtimerverzekering

Is uw oldtimer uw grootste hobby? Sluit dan de oldtimerverzekering af voor uw klassieker. Dan bent u goed verzekerd voor schade aan uw oldtimer en kunt u zorgeloos toeren.

De oldtimerverzekering is geschikt voor auto’s vanaf 25 jaar oud die u alleen als hobby rijdt, als tweede auto worden gebruikt en niet voor woon-werkverkeer. Rijdt u een oldtimer als eerste auto? Sluit dan de gewone autoverzekering af. Onze oldtimerverzekering voldoet aan de eisen die de FEHAC daaraan stelt.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken uw premie

Voordelen oldtimerverzekering auto

 • Voor oldtimers vanaf 25 jaar oud.
 • Uw eerste auto hoeft niet bij ons verzekerd te zijn.
 • Terughaalgarantie bij schade in het buitenland.
 • Deelname aan toer- en puzzelritten meeverzekerd.
 • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u welke dekkingskeuzes u hebt en welke uitbreidingen u kunt meeverzekeren op onze oldtimerverzekering. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.


Keuze uit dekking oldtimerverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u bij anderen veroorzaakt met uw oldtimer en waarvoor u aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor schade aan zaken van anderen en voor letselschade aan anderen dan de bestuurder. Vooral de kosten voor letselschade kunnen hoog oplopen. Deze verzekering is verplicht.

WA + Beperkt casco

Naast de WA-dekking bent u met deze dekking ook verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal van uw oldtimer of onderdelen, joyriding, (poging tot) inbraak, storm, hagel, vallend gesteente, brand, ruitbreuk, blikseminslag, ontploffing en botsing met dieren.

Schade aan uw oldtimer door uw eigen schuld of schade die veroorzaakt is door andere weggebruikers, is niet verzekerd. Wilt u ook daarvoor dekking hebben? Dan moet u kiezen voor de WA + Volledig cascoverzekering.

WA + Volledig casco

Naast de WA-dekking en de gebeurtenissen die onder Beperkt casco zijn verzekerd, biedt deze oldtimerverzekering ook dekking voor schade aan uw eigen oldtimer:

 • die u zelf veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen enzovoort;
 • die iemand anders veroorzaakt door aanrijding of vandalisme;
 • door een ongeval door slijtage of constructiefouten.

Premievoordeel door verhogen eigen risico

Standaard hebt u voor alle schades aan uw eigen oldtimer een eigen risico van € 135,-. U kunt dit eigen risico verhogen naar € 250,-. Dan krijgt u 10% korting op de premie.

Het standaard eigen risico houden wij na diefstal, inbraak of joyriding niet in als de oldtimer een door VBV of KIWA-SCM goedgekeurde alarminstallatie of startonderbreker heeft, of als het kenteken van de oldtimer in de ruiten is gegraveerd.

Is de bestuurder van de auto jonger dan 24 jaar? Dan geldt er voor schades die verzekerd zijn met een volledig cascodekking, een extra eigen risico van € 67,50.

Uitbreidingen

Schade inzittendenverzekering

Deze verzekering vergoedt de financiële gevolgen van letselschade en schade aan bezittingen van de inzittenden door een ongeval in het verkeer. Het maakt niet uit wie de veroorzaker is van het ongeval. Als u deze uitbreiding kiest, hebt u hiervoor dekking tot maximaal € 25.000,-.

Rechtsbijstand

Het is mogelijk dat u na een aanrijding het niet eens bent over de schuldvraag. Als u rechtsbijstand meeverzekert, dan hoeft u zo’n conflict niet zelf op te lossen. Onze ervaren juristen doen hun best de autoschade en eventueel letselschade te verhalen. Rechtsbijstand is een belangrijke uitbreiding als u hebt gekozen voor een WA of WA Beperkt casco verzekering. Daarbij is immers aanrijdingsschade aan uw eigen auto niet verzekerd.

Voorwaarden

Oldtimerverzekering auto
IAK Privé Pakket
Schade inzittenden
Beveiligingseisen

Productwijzers*

Productwijzer oldtimer auto

Verzekeringskaarten*

Verzekeringskaart autoverzekering Schade inzittenden

*) Verzekeringskaarten en productwijzers zijn bedoeld om u algemene informatie te geven als u zich oriënteert op een schadeverzekering. De productwijzers zijn in de vorm van een download (pdf) beschikbaar. In de loop van 2017 worden alle productwijzers vervangen door de digitale verzekeringskaarten.

Oldtimer verzekeren op basis van geldig taxatierapport

Als u de oldtimer WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco verzekert, hebben wij als bewijs van de waarde van uw oldtimer een taxatierapport nodig van een erkend taxateur. De taxatie is drie jaar geldig (vanaf de laatste taxatiedatum). Bij het begin van de verzekering mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 12 maanden.

Diefstalpreventie nodig

Kiest u voor een WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco oldtimerverzekering? Dan hebt u speciale diefstalpreventie nodig om aanspraak te maken op uw verzekering. Wilt u hier meer over lezen? Bekijk dan onze beveiligingseisen oldtimer auto's.

Wanneer kan ik bij IAK mijn auto als oldtimer verzekeren?

Waarom moet ik een andere auto hebben voor dagelijks gebruik?

Heb ik een eigen risico?

Is mijn auto ook verzekerd met een andere bestuurder?

Kan ik een camper als oldtimer verzekeren?