Bereid u voor op stevige onweersbuien

stormschade auto

Het KNMI verwacht vandaag (dinsdag 6 juni) aan het begin van de middag een zone met onweersbuien en windstoten rond 70 km/uur van zuidwest naar noordoost over het land. Vanaf morgen geldt daarom in het hele land code geel. Misschien valt het allemaal mee, maar neem de waarschuwing serieus en bereid u voor om schade te voorkomen.

Bescherm uw huis en inboedel

Harde windvlagen veroorzaken niet alleen schade, ze zijn ook gevaarlijk. Een flinke storm kan losliggende dakpannen en tuinmeubilair weg blazen. Kans op schade door storm kunt u zelf beperken door een aantal simpele maatregelen.

  • Sluit ramen en deuren of zet ze op de stormstand
  • Zorg dat dakpannen goed op hun plek liggen en dat dakgoten goed bevestigd zijn
  • Zet tuinmeubels, terrasstoelen en terrasverwarmers binnen, klap parasols in en haal zonweringen op
  • Verwijder overhangende boomtakken
  • Volg de aanwijzingen van de politie en de brandweer op

Hebt u toch schade?

Hebt u ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch schade geleden? Dat kan natuurlijk gebeuren. Onze medewerkers van de Schade Service zitten klaar om uw schademelding aan te nemen en u verder te helpen.


Meld uw schade


Is schade door storm verzekerd?


Woonhuis en inboedel

Schade door storm is standaard verzekerd op onze woonhuisverzekering en inboedelverzekering. Van storm is sprake bij windsnelheden van minimaal 14 meter per seconde (windkracht 7). Voor een stormschade aan uw woonhuis geldt een standaard eigen risico van € 250,-. Voor stormschade aan inboedel geldt een standaard eigen risico van € 100,-.

Het kan gebeuren dat uw schutting of andere erfafscheiding omwaait. Deze schade is in de meeste gevallen verzekerd. Deelt u de schutting met de buren? Dan betalen wij de helft en claimen de buren hun deel bij hun verzekeraar. Ook schade die ontstaat doordat er door de storm iets tegen uw woning waait is verzekerd.

Stormschade aan inboedel die zich rondom uw woning bevindt is niet verzekerd op de inboedelverzekering. Berg losse spullen daarom altijd op een veilige plek op.

Auto

Stormschade aan uw auto is verzekerd als uw dekking WA + Beperkt Casco of WA + Volledig casco is. Het standaard eigen risico voor blikschade is € 500,-. Maakt u gebruik van een aangesloten schadehersteller van de IAK Schade Service, dan vervalt dat standaard eigen risico. Als de auto total-loss is, is er ook geen eigen risico.

Hebt u alleen ruitschade? Als een ruitreparatie voldoende is, hebt u € 75,- eigen risico. Moet de ruit vervangen worden? Dan is het eigen risico € 250,-.

Laat u de ruitschade herstellen door Carglass of Autotaalglas, dan hebt u geen eigen risico bij ruitreparatie en slechts € 75,- bij ruitvervanging.

Wat is niet verzekerd?

Schade die ontstaat door slecht onderhoud of schade door windsnelheden lager dan windkracht 7 is niet verzekerd.