Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
 • Uw polis bekijken
 • Uw polis wijzigen
 • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Klantbeoordeling
Motorverzekering

Goed verzekerd op weg met de motorverzekering

Met onze motor en motorscooterverzekering kiest u de dekking die bij u past, tegen een voordelige premie. Mocht er iets gebeuren, dan krijgt u alle hulp die nodig is. Die hulpverlening kunt u eventueel uitbreiden. Als u wilt, kunt u ook een schadeverzekering opzittenden meeverzekeren.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken mijn premie

Voordelen motorverzekering

 • Hoge instapkorting, ook voor tweede voertuig.
 • Kleding- en helmschade meeverzekerd.
 • Gunstige instapregeling voor tweede voertuig.
 • Tijdelijke schorsing WA-verzekering mogelijk.
 • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u welke dekkingskeuzes u hebt en welke uitbreidingen u kunt meeverzekeren op onze motorverzekering. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.


Keuze uit dekking motorverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u bij anderen veroorzaakt met uw motor of motorscooter en waarvoor u aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor schade aan zaken van anderen en voor letselschade aan anderen dan de bestuurder. Vooral de kosten voor letselschade kunnen hoog oplopen. Deze verzekering is verplicht.

WA + Beperkt casco

Naast de WA-dekking bent u met deze dekking ook verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal van uw motor of onderdelen, joyriding, (poging tot) inbraak, storm, hagel, vallend gesteente, brand, blikseminslag, ontploffing en botsing met dieren.

Schade aan uw motor of motorscooter door uw eigen schuld of schade die veroorzaakt is door andere weggebruikers, is niet verzekerd. Wilt u ook daarvoor dekking hebben? Dan moet u kiezen voor de WA + Volledig cascoverzekering.

WA + Volledig casco

Naast de WA-dekking en de gebeurtenissen die onder Beperkt casco zijn verzekerd, biedt deze motorverzekering ook dekking voor schade aan uw eigen motor of motorscooter:

 • die u zelf veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen enzovoort;
 • die iemand anders veroorzaakt door aanrijding of vandalisme;
 • door een ongeval door slijtage of constructiefouten.

Hulpverlening standaard meeverzekerd

Hulpverlening is standaard meeverzekerd op onze motorverzekering.

In Nederland
Kan uw motor niet meer rijden door een ongeval? Dan zorgen wij dat uw motor snel bij een vertrouwd herstelbedrijf terechtkomt. Ook zorgen wij dat u en uw passagiers veilig thuiskomen.

In het buitenland
Buiten Nederland kunt u niet alleen bij een ongeval maar ook bij pech rekenen op onze noodhulp, als het langer dan twee werkdagen duurt om de motor rijklaar te maken.

Premievoordeel door verhogen eigen risico

Standaard hebt u voor alle schades aan uw eigen motor of motorscooter een eigen risico van € 90,-. Als u kiest voor een hoger eigen risico, dan levert u dat premievoordeel op. U kunt kiezen voor een eigen risico van € 190,- of € 440,- of € 740,-.

Als de bestuurder van de motor jonger is dan 24 jaar, geldt voor schade door aanrijding, slippen of omslaan altijd een extra eigen risico van € 45,-, ongeacht welk eigen risico u hebt gekozen.

Uitbreidingen

Helm, kleding en schoenen

Op onze WA + Volledig casco motorverzekering hebt u standaard tot € 750,- dekking voor schade aan helm, kleding en schoenen. Als dat niet voldoende is, of als u kiest voor Alleen WA of WA + Beperkt casco, kies dan deze dekking. U kunt kiezen voor een (extra) verzekerd bedrag van € 1.500,- of € 2.500,-.

Schade opzittendenverzekering

Deze verzekering vergoedt tot maximaal € 25.000,- de schade aan de opzittenden van de motor of motorscooter door een ongeval. Denk daarbij aan letselschade, kledingschade of schade aan persoonlijke bagage. Het maakt niet uit wie de veroorzaker is van het ongeval.

Rechtsbijstand

Het is mogelijk dat u na een aanrijding het niet eens bent over de schuldvraag. Als u rechtsbijstand meeverzekert, dan hoeft u zo’n conflict niet zelf op te lossen. Onze ervaren juristen doen hun best de schade aan motor of motorscooter en eventueel lichamelijke schade te verhalen. Rechtsbijstand is een belangrijke uitbreiding als u hebt gekozen voor een WA of WA + Beperkt casco verzekering. Daarbij is immers aanrijdingsschade aan uw eigen motor niet verzekerd.

Voorwaarden

Motorverzekering
IAK Privé Pakket
Schade opzittenden
Beveiligingseisen

Productwijzers*

Productwijzer motor

Verzekeringskaarten*

Verzekeringskaart autoverzekering Schade opzittenden

*) Verzekeringskaarten en productwijzers zijn bedoeld om u algemene informatie te geven als u zich oriënteert op een schadeverzekering. De productwijzers zijn in de vorm van een download (pdf) beschikbaar. In de loop van 2017 worden alle productwijzers vervangen door de digitale verzekeringskaarten.

Motor ouder dan 25 jaar? Goedkoper uit met oldtimerverzekering

 • Is uw motor of motorscooter ouder dan 25 jaar?
 • Gebruikt u hem alleen recreatief en gebruikt u voor woon-werkverkeer een ander voertuig?
 • Rijdt u niet meer dan 7.500 kilometer per jaar?

Dan bent u met onze oldtimerverzekering goedkoper uit.

Diefstalpreventie nodig

Kiest u voor een WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco motorverzekering? Dan hebt u speciale diefstalpreventie nodig om aanspraak te maken op uw verzekering. Wilt u hier meer over lezen? Bekijk dan onze beveiligingseisen van de motorverzekering.

Ben ik ook verzekerd voor schade aan mijn kleding en helm?

Heb ik een eigen risico?

Moet mijn motor diefstalpreventie hebben?

Is de verzekering voor mijn tweede gezinsauto of -motor goedkoper?

Ik heb mijn motor verkocht en wil de verzekering opzeggen. Hoe gaat dat?

Meer veelgestelde vragen