Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
 • Uw polis bekijken
 • Uw polis wijzigen
 • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Mijn IAK auto

Ontzorgd worden bij schade?

Gebruik de IAK DirectHerstelService
 • Snel en vakkundig herstel
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Bij acute nood binnen 2 uur contact
 • Geen kosten voorschieten

Lees meer

Klantbeoordeling
Inboedelverzekering

De bezittingen in en om uw woning goed verzekerd

Met de IAK Inboedelverzekering verzekert u uw spullen goed en voordelig tegen bijna alle plotselinge gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan brand, diefstal en waterschade.
Wij kunnen u ontzorgen bij schade. We laten uw schade snel en vakkundig herstellen en betalen de rekening rechtstreeks aan de hersteller.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.

Hebt u een recreatiewoning?

Wilt u een inboedelverzekering voor uw vakantiewoning? Dat kan ook in het IAK Privé Pakket. 

Meer informatie over de recreatiewoningverzekering.

Bereken uw premie


Voordelen inboedelverzekering

 • Dekking voor bijna alle plotselinge gebeurtenissen
 • Extra korting van 10-15% bij elektronische beveiliging
 • DirectHerstelService bij schade
 • Keuze om inboedel buitenshuis mee te verzekeren
 • Pakketkorting tot 12,5%.

Meer informatie over deze voordelen.

Hier leest u welke dekkingskeuzes u hebt en welke uitbreidingen u kunt meeverzekeren op onze inboedelverzekering. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.

Keuze dekking inboedelverzekering

Eigen risico

U hebt standaard € 100,- eigen risico. Als u kiest voor een hoger eigen risico (voor alle soorten schades), betaalt u minder premie. De keuzes zijn: € 200, € 350 of € 600.

Uitbreidingen

Glas

Als huurder kunt u het glas in uw woning meeverzekeren op de inboedelverzekering, als dat niet door de verhuurder is meeverzekerd. Als eigenaar van een woning verzekert u glas met onze woonhuisverzekering.

Lijfsieraden

Standaard is de vergoeding voor lijfsieraden is maximaal € 6.000,-. Als dat niet voldoende is, kunt u een extra bedrag verzekeren.

Audio-, visuele- en computerapparatuur

Standaard is de vergoeding voor audio-, visuele- en computerapparatuur is maximaal € 12.000,-. Met deze aanvullende dekking kunt u een extra bedrag verzekeren.

Waardevolle bezittingen

Waardevolle bezittingen zijn verzamelingen, antiek, schilderijen, kunst en muziekinstrumenten. De standaard dekking biedt een maximale vergoeding van € 15.000,- voor waardevolle bezittingen. Met deze aanvullende dekking verzekert u een extra bedrag.

Huurdersbelang

Huurdersbelang zijn alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die u als huurder aan de woning hebt aangebracht. De standaard dekking biedt een maximale vergoeding van € 6.000,- voor huurdersbelang. Met deze aanvullende dekking verzekert u een extra bedrag.

Buitenshuisdekking

Kies deze dekking om inboedel te verzekeren buiten uw huis. Lijfsieraden zijn dan standaard tot € 1.000,- verzekerd buiten uw huis. Audiovisuele apparatuur is standaard tot € 5.000,- verzekerd. Deze kunt u ook voor een hoger bedrag verzekeren. Voor zaken als smartphones, tablets, smartwatches en -glasses, zonnebrillen en contactlenzen gelden wel maximum schadevergoedingen.


Voorwaarden

Inboedelverzekering
IAK Privé Pakket

Verzekeringskaart

Verzekeringskaarten geven u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van de verzekering. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen. Het is een eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

Verzekeringskaart Inboedelverzekering

Inboedel van uw recreatiewoning verzekeren

Hebt u een recreatiewoning? Recreatiewoningen zijn niet altijd bewoond en vormen dus een speciaal risico. Daarom hebben wij een aparte verzekering voor de woning en de inboedel. Deze verzekering kunt u ook in het IAK Privé Pakket afsluiten, dus met pakketkorting.

Meer informatie over onze recreatiewoningverzekering

Nieuwwaarde en dagwaarde

Uw premie stellen wij vast aan de hand van de nieuwwaarde van uw inboedel. Dat is het bedrag dat nodig is om soortgelijke nieuwe inboedelgoederen te kopen. Schade aan uw inboedel wordt vergoed op basis van nieuwwaarde, tenzij de spullen minder waard zijn dan 40% van die nieuwwaarde. Dan vergoeden wij de dagwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om het beschadigde te vervangen door een gelijkwaardig goed. Dit is dus de nieuwwaarde, min wat uw inboedel minder waard is geworden door veroudering en slijtage.

Garantie tegen onderverzekering

Als het verzekerd bedrag van uw inboedelverzekering te laag is (dus de nieuwwaarde is te laag vastgesteld), bent u onderverzekerd. U loopt het risico dat uw schade niet volledig wordt vergoed. 

Hoe voorkomt u onderverzekering?

U hoeft niet bang te zijn voor onderverzekering als u:

 • uw verzekerd bedrag vaststelt met onze inboedelmeter. Dat is een handig hulpmiddel bestaande uit een aantal vragen. Met een puntensysteem komt u op het te verzekeren bedrag uit. Als u onze inboedelverzekering aanvraagt of wijzigt in Mijn IAK, kunt u de inboedelmeter invullen.
 • uw verzekerd bedrag laat vaststellen door een registertaxateur (vind hier een registertaxateur) of een erkend taxateur (vind hier een erkend taxateur). Het taxatierapport is 6 jaar geldig.

Verhuurt u de woning?

Gaat u bijvoorbeeld tijdelijk naar het buitenland en wilt u uw huis voor een korte periode verhuren of verhuurt u met commerciële doeleinden, dus bijvoorbeeld studentenhuizen of recreatiewoningen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe bepaal ik het verzekerd bedrag?

Wat is onderverzekering? Kan ik dat voorkomen?

Waarom is de verzekerde waarde van mijn inboedel hoger/lager dan vorig jaar?

Mijn huisdier heeft schade veroorzaakt aan de inboedel. Is dat verzekerd?

Mijn woning heeft een alarminstallatie. Kan ik premiekorting krijgen?

Meer veelgestelde vragen