Klantbeoordeling
Fietsverzekering

Voordelen fietsverzekering

Hieronder ziet u een kort overzicht van de voordelen van onze fietsverzekering.


Bereken uw premie

Drie jaar aankoopwaarderegeling

Bij totaal verlies of diefstal van de fiets binnen drie jaar na aankoop van de fiets vergoeden wij de aankoopwaarde, dus het bedrag waarvoor u de fiets hebt aangeschaft. Daarna betalen we een percentage van het verzekerd bedrag:

In Jaar 4 5 6 7 8 daarna
Percentage van verzekerd bedrag 75% 60% 45% 35% 25% 20%
Maar nooit meer dan       € 600,- € 500,- € 400,-

Dekking fietsverzekering ook tijdens vakantie in het buitenland

De dekking geldt in de hele wereld. U kunt dus onbezorgd uw fiets meenemen op vakantie. De uitbreiding pechhulp is alleen verzekerd in Nederland.

Geen eigen risico bij diefstal

Als uw fiets gestolen wordt, houden wij geen eigen risico in. Als u beschadiging van de fiets meeverzekert, hebt u daarvoor wel een eigen risico. Het bedrag is afhankelijk van het soort fiets.

Meeverzekeren van pechhulp mogelijk

Als u pechhulp meeverzekert, hebt u recht op een noodreparatie ter plekke, zodat u veilig verder kunt fietsen. Als dat niet lukt, brengen wij u naar huis of naar uw vakantieadres. Als u dat wilt, brengen we uw fiets naar een rijwielhandelaar.
Meer informatie over pechhulp meeverzekeren

Pakketkorting tot 12,5%

De fietsverzekering hoort bij de categorie Verkeer van het IAK Privé Pakket. Hebt u verzekeringen in meerdere categorieën van het IAK Privé Pakket? Dan krijgt u pakketkorting. Hoe meer categorieën, hoe meer pakketkorting. Hebt u ook nog een IAK Zorgverzekering? Dan kan uw pakketkorting zelfs oplopen tot 12,5%. Lees meer over de opbouw van de pakketkorting.