Voordelen fietsverzekering

Onze fietsverzekering biedt een aantal voordelen. U hebt bijvoorbeeld geen eigen risico bij diefstal, en u krijgt bij diefstal van de fiets binnen drie jaar na aanschaf de aankoopwaarde terug. Hieronder ziet u een kort overzicht van alle voordelen.

voordeelDrie jaar aankoopwaarde verzekerd
voordeelGeen eigen risico bij diefstal
voordeelOok dekking in het buitenland
Drie jaar aankoopwaarderegeling

Bij totaal verlies of diefstal van de fiets binnen drie jaar na aankoop van de fiets vergoeden wij de aankoopwaarde, dus het bedrag waarvoor u de fiets hebt aangeschaft. Daarna betalen we een percentage van het verzekerd bedrag:

  • In het vierde jaar is dat 75%
  • In het vijfde jaar 60%
  • In het zesde jaar 45%
  • In het zevende jaar 35%

De vergoeding bij totaal verlies of diefstal is vanaf het zevende jaar na aankoop gebonden aan een maximum bedrag:

  • Bij diefstal in het zevende jaar betalen we nooit meer dan € 600,-
  • Bij diefstal in het achtste jaar is dat maximum € 500,-
  • En daarna € 400,-.
Geen eigen risico bij diefstal Als uw fiets gestolen wordt, houden wij geen eigen risico in. Als u beschadiging van de fiets meeverzekert, hebt u daarvoor wel een eigen risico. Het bedrag is afhankelijk van het soort fiets. Dekking fietsverzekering ook tijdens vakantie in het buitenland De dekking geldt in de hele wereld. U kunt dus onbezorgd uw fiets meenemen op vakantie. De uitbreiding pechhulp is alleen verzekerd in Nederland. Meeverzekeren van pechhulp mogelijk

Als u pechhulp meeverzekert, hebt u recht op een noodreparatie ter plekke, zodat u veilig verder kunt fietsen. Als dat niet lukt, brengen wij u naar huis of naar uw vakantieadres. Als u dat wilt, brengen we uw fiets naar een rijwielhandelaar.

Meer informatie over pechhulp meeverzekeren vindt u onder Uitbreidingen op deze pagina.

Pakketkorting tot 12,5%

De fietsverzekering hoort bij de categorie Verkeer van het IAK Privé Pakket. Hebt u verzekeringen in meerdere categorieën van het IAK Privé Pakket? Dan krijgt u pakketkorting. Hoe meer categorieën, hoe meer pakketkorting. Hebt u ook nog een IAK Zorgverzekering? Dan kan uw pakketkorting zelfs oplopen tot 12,5%.

Klantbeoordeling IAK

Klantbeoordeling
Fietsverzekering

Beoordeling door klanten IAK