Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
  • Uw polis bekijken
  • Uw polis wijzigen
  • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Klantbeoordeling
Fietsverzekering

Uw nieuwe of tweedehands fiets goed verzekerd

In ons land is de fiets een populair vervoermiddel. Er worden steeds meer electrische fietsen verkocht. Een fiets is erg diefstalgevoelig. Een goede fietsverzekering is dus verstandig. Met onze fietsverzekering verzekert u schade aan of diefstal van uw fiets. Op onze fietsverzekering kunt u ook uw racefiets, city bike, mountainbike, hybride en elo-bike verzekeren.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken uw premie


Voordelen fietsverzekering

  • Drie jaar aankoopwaarderegeling.
  • Dekking tijdens vakantie in het buitenland.
  • Geen eigen risico bij diefstal.
  • Meeverzekeren pechhulp mogelijk.
  • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u welke keuzes u kunt maken, zodat de dekking bij uw situatie past. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.


Keuze uit dekking fietsverzekering

Diefstal

Op de fietsverzekering is standaard dekking voor diefstal. Daaronder verstaan we ook schade die is ontstaan bij een poging tot diefstal, en schade ontstaan tijdens de periode dat de fiets was gestolen.

Diefstal + beschadiging

Als u deze dekking kiest, hebt u naast de diefstaldekking ook dekking voor schade aan de fiets door aanrijding, een val of een andere plotselinge gebeurtenis.

Bij deze dekking is een ongevallenverzekering standaard meeverzekerd. Met deze verzekering krijgt de verzekerde vaste bedragen vergoed voor blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Het maakt niet uit wie de veroorzaker is van het ongeval.


Uitbreidingen

Pechhulp

Als u pechhulp meeverzekert, hebt u in Nederland recht op een noodreparatie ter plekke, zodat u veilig verder kunt fietsen. Als dat niet lukt, brengen wij u naar huis of naar uw vakantieadres. Als u dat wilt, brengen we uw fiets naar een rijwielhandelaar.

Om van de pechhulp gebruik te kunnen maken, moet uw fiets onderhouden zijn bij een rijwielhandelaar. U hebt drie keer per kalenderjaar recht op pechhulp vanaf drie kilometer vanaf uw woon- of vakantieadres.

Rechtsbijstand

Het is mogelijk dat u na een schade in het verkeer het niet eens bent over de schuldvraag. Als u rechtsbijstand meeverzekert, dan hoeft u zo’n conflict niet zelf op te lossen. Onze ervaren juristen doen hun best de schade aan uw fiets en eventueel lichamelijke schade te verhalen.


Eigen risico

Bij diefstal hebt u geen eigen risico.

Bij beschadiging door een aanrijding, val of andere plotselinge gebeurtenis geldt een eigen risico van € 50,- als u een ATB of racefiets hebt. Voor andere soorten fietsen is dat € 25,-.

Bij totaal verlies door een beschadiging geldt alleen als u een ATB of racefiets hebt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag.

Diefstalpreventie nodig

Om aanspraak te kunnen maken op vergoeding van uw gestolen fiets moet u kunnen aantonen dat de fiets afgesloten was met een ART goedgekeurd slot (2 sterren of meer).

Een ATB of racefiets moet bovendien met het frame aan een vast object zijn vastgemaakt met een kabel-, ketting- of beugelslot.

Bij diefstal moet u beide sleutels van het bij ons geregistreerde slot aan ons geven, waarvan één met gebruikssporen. Ook moet u de aankoopnota aan ons geven en politie-aangifte doen.

Dekking voor accessoires die op de aankoopnota staan

Accessoires zijn aan de fiets vastgemaakte extra onderdelen. Als die onderdelen op de aankoopnota staan vermeld en de prijs daarvan is opgenomen in het verzekerde bedrag, zijn ze meeverzekerd.

Bij schade aan de accu van een elektrische fiets vergoeden wij de aanschafwaarde van een nieuwe accu, maar met een afschrijving van 1,5% per maand.

Heb ik een eigen risico op mijn fietsverzekering?

Wat moet ik doen als mijn fiets is gestolen?

Ben ik in het buitenland ook verzekerd?