Veelgestelde vragen reizen naar Turkije

Na de mislukte staatsgreep van vrijdag 15 juli keert de rust in Turkije terug. Heeft de situatie in Turkije invloed op uw reis? Dan kunt u hier lezen in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van IAK vergoeding biedt. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons óf de organisatie bij wie u de reis geboekt heeft.

Ik heb een reis geboekt naar Turkije en wil nog steeds vertrekken. Is dit verstandig?
Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u raadplegen welke reisadviezen gelden voor bepaalde landen en gebieden in verband met terrorisme. Kijk voor de meest recente reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Hebt u interesse in onze reisverzekering of annuleringsverzekering?


Bereken uw premie


Check of wijzig uw dekking in Mijn IAK

Ik heb een reis geboekt naar Turkije. Vanwege het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat mijn reis niet door. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Wanneer uw reis door uw reisorganisatie wordt geannuleerd, hebt u recht op 100% vergoeding van de reisorganisatie. Voor meer informatie adviseren wij u hierover contact op te nemen met de reisorganisatie of het reisbureau waarbij u de reis hebt geboekt.

Ik ben door mijn reisorganisatie vervroegd teruggehaald van mijn vakantie in Turkije. Vergoedt mijn annuleringsverzekering mijn ongebruikte reisdagen?

De Annuleringsverzekering biedt geen dekking voor ongebruikte reisdagen door een onrustige situatie op uw vakantiebestemming.

Door de situatie in Turkije kan ik daar niet meer naar toe en/of doen wat ik van plan was. Kan ik mijn reis annuleren?

Ook in dit geval geldt dat als u een doorlopende annuleringsverzekering hebt er geen dekking is. Wij vergoeden dan geen annuleringskosten. Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Ik heb een reisverzekering bij IAK en ik heb schade door de situatie in Turkije. Heb ik recht op vergoeding?

U krijgt geen vergoeding voor kosten die u maakt om eerder terug te keren. Hebt u door de situatie daar schade opgelopen? Dan is die schade verzekerd op uw doorlopende reisverzekering. Hebt u extra reis- en verblijfkosten? Lees dan hieronder wat u kunt doen.

Ik ben in Turkije op vakantie en keer eerder terug naar Nederland. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?

De reisverzekering vergoedt geen kosten voor eerdere terugkeer naar Nederland. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Mogelijk heeft u vanwege de situatie in Turkije recht op een vergoeding van het Calamiteitenfonds

Ik heb telefoonkosten moeten maken in verband met de situatie in Turkije. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?

Telefoonkosten die u maakt in contact met de hulpverleningsorganisatie SOS vergoeden wij altijd. Of u een vergoeding krijgt voor overige telefoonkosten hangt af van de dekkingen die u hebt gekozen.

Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met SOS via telefoonnummer +31 20 65 15151. Dan weet u gelijk of u de extra kosten vergoed krijgt.

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door deze situatie langer onderweg ben dan gepland?

Ja, uw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat u in uw huis kunt terugkeren.