Veelgestelde vragen over de bosbranden in Zuid-Europa

Op dit moment woeden er bosbranden in het zuiden van Europa. Nederlandse vakantiegangers kunnen hierdoor worden getroffen. Mogelijk wilt u uw reis annuleren of eerder naar huis. Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Misschien bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Ik kan door de bosbranden mijn reisbestemming niet, of later dan gepland, bereiken en moet mijn reis annuleren. Wordt dit vergoed door mijn annuleringsverzekering?

De IAK Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt dan geen annuleringskosten of niet gebruikte reisdagen. Natuurrampen vallen niet onder de dekking van de annuleringsverzekering.

Door de bosbranden moet ik noodgedwongen langer op mijn vakantieadres blijven. Hierdoor maak ik extra verblijfskosten en terugreiskosten. Krijg ik deze kosten vergoed?

Als u een IAK Doorlopende Reisverzekering hebt en in het buitenland op vakantie bent vergoeden wij uw extra gemaakte reis- en verblijfskosten alleen als uw vervoerder of luchtvaartmaatschappij u geen alternatief aanbiedt.

Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met
SOS International +31 20 65 15 151.

Mijn tent is door de bosbranden onbruikbaar geraakt. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?

U krijgt een vergoeding voor de huur van een vervangende tent. De vergoeding is maximaal € 500 per polis. Dit bedrag kunt u ook besteden aan een verblijf in een hotel/pension.

Door de bosbranden ben ik mijn spullen kwijtgeraakt en/of zijn mijn spullen beschadigd. Krijg ik deze kosten vergoed?

U kunt een vergoeding krijgen voor beschadigde en verloren bagage, inclusief kleding en reisdocumenten. Voor sommige spullen onder de bagage dekking geldt een maximale vergoeding.

Ik kan niet meer in mijn huisje/appartement/hotel door de bosbranden. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?

Ja. Als u niet meer in uw huisje, appartement, tent of hotel kunt verblijven bieden wij een vergoeding voor de extra verblijfkosten tot maximaal € 450. U moet wel kunnen aantonen dat deze kosten noodzakelijk waren.

Hebt u interesse in onze reisverzekering of annuleringsverzekering?


Bereken uw premie


Check of wijzig uw dekking in Mijn IAK