Veelgestelde vragen over dreiging vulkaan Agung Bali

Op het Indonesische eiland Bali staat de vulkaan Agung op uitbarsten. De internationale luchthaven van Bali was gesloten door de aswolken, maar inmiddels wordt het vliegveld weer gebruikt. Volgens de lokale autoriteiten lopen toeristen op dit moment geen direct gevaar. Vanwege de situatie krijgen Nederlandse toeristen die er al zijn of nog gaan het advies zich te registreren op nederlandwereldwijd.nl.

Bent u op Bali op vakantie of heeft u er een vakantie gepland? Dan heeft u misschien vragen over de dekkingen van uw verzekering. Wij beantwoorden in dit artikel de meest gestelde vragen.

Hebt u vragen over uw reis of verblijf?

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Zij kunnen u informeren over de situatie en eventueel over een alternatief.

Ik heb een reis geboekt naar Bali. Is het veilig om te gaan?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) kunt u zien welke reisadviezen gelden voor bepaalde landen en gebieden. Kijk voor de meest recente informatie over Indonesië hier.

Annuleringsverzekering

Ik heb een vakantie gepland naar Bali. Door deze situatie met de vulkaan wil of moet ik mijn reis annuleren. Kan ik dit claimen op de annuleringsverzekering?

Natuurlijk kunnen wij het ons voorstellen dat u vanwege deze situatie uw reis wilt annuleren. Helaas biedt de annuleringsverzekering niet in alle gevallen dekking. Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering? Dan is er geen dekking bij een (dreigende) natuurramp. Wij vergoeden in dat geval geen annuleringskosten.

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Ik ben al op Bali en wil mijn reis afbreken vanwege de uitbarsting. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?

Het afbreken van een reis wegens een (dreigende) natuurramp is niet verzekerd op een annuleringsverzekering.

Reisverzekering

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door de uitbarsting langer onderweg ben dan gepland?

Ja, uw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat u thuis aankomt.

Door de natuurramp heb ik mijn terugreisdatum overschreden en heb ik extra reis- en/of verblijfkosten. Worden deze kosten vergoed?

U kunt contact opnemen met SOS International  (+31 (0)20 – 651 51 51), zodra u iets overkomt op uw reisbestemming.

Kunt u door de natuurramp niet op de geplande reisdatum terugkeren naar Nederland en maakt u hierdoor extra kosten voor uw reis en verblijf?

Wij vergoeden extra gemaakte en noodzakelijke reis en/of verblijfkosten, alleen als uw vervoerder of luchtvaartmaatschappij u geen alternatief aanbiedt. Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met SOS International, (tel) +31 20 65 15 151.

Ik ben op reis en door de vulkaan kan ik mijn bestemming niet bereiken. Hierdoor moet ik extra reis- en verblijfskosten maken. Worden deze kosten vergoed?

Kunt u door de natuurramp niet op uw bestemming komen en maakt u hierdoor extra kosten voor uw reis of verblijf? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding van maximaal  €450 voor extra kosten na een natuurramp.

Let op:
  • Wij vergoeden deze kosten alleen als uw vervoerder of luchtvaartmaatschappij u geen alternatief biedt.
  • De kosten voor de extra reis- en verblijfskosten moeten noodzakelijk zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. 
Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met SOS International, (tel) +31 20 65 15 151.