Veelgestelde vragen in verband met de aardbeving op Kos

In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juli zijn de Zuid-West kust van Turkije en het Griekse eiland Kos getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum van de beving lag 10 kilometer van de kust van de Turkse toeristische badplaats Bodrum. Bodrum en Kos zijn beide een toeristische trekpleister en populair onder Nederlanders. 

Bent of gaat u naar één van deze plaatsen op vakantie?

Dan heeft deze gebeurtenis misschien invloed op uw reis. Wij leggen u uit in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van IAK vergoeding biedt.

Hebt u vragen over uw reis of verblijf?

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Misschien bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden. Ook over mogelijkheden voor uw retourvlucht. 

Wilt u uw reis annuleren?

Dan vergoedt de IAK Doorlopende Reisverzekering geen annuleringskosten of niet gebruikte reisdagen. Natuurrampen vallen niet onder de dekking van de annuleringsverzekering.

Heeft u extra reis- en verblijfskosten omdat u niet weg kunt?

Met uw IAK Doorlopende Reisverzekering bent u verzekerd voor onvoorziene en noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten die u moet maken als u noodgedwongen langer moeten verblijven door de natuurramp (maximaal 450 euro).

Hebt u interesse in onze reisverzekering of annuleringsverzekering?


Bereken uw premie


Check of wijzig uw dekking in Mijn IAK