Veelgestelde vragen aanslagen Brussel

Dinsdagochtend 22 maart 2016 heeft een reeks aanslagen plaatsgevonden op het vliegveld Zaventem en op verschillende metrostations in Brussel. Heeft dit invloed op uw reis? Dan kunt u hier lezen in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van IAK vergoeding biedt. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons óf de organisatie bij wie u de reis geboekt heeft.

Ik heb een reis geboekt naar Brussel en wil nog steeds vertrekken. Is dit verstandig?
Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u raadplegen welke reisadviezen gelden voor bepaalde landen en gebieden in verband met terrorisme. Kijk voor de meest recente reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Hebt u interesse in onze reisverzekering of annuleringsverzekering?

Bereken uw premie


Check of wijzig uw dekking in Mijn IAK

Kan ik mijn reis annuleren als ik bang ben voor terroristische dreiging?

Hebt u een doorlopende annuleringsverzekering

Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. IAK vergoedt dan geen annuleringskosten.  

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden

Door de situatie in Brussel kan ik daar niet meer naar toe en/of doen wat ik van plan was. Kan ik mijn reis annuleren?

Ook in dit geval geldt het volgende: Hebt u een doorlopende annuleringsverzekering? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. IAK vergoedt dan geen annuleringskosten. 

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Ik ben al op reis maar wil mijn reis afbreken vanwege de aanslagen. Is dit verzekerd?

Het afbreken van een reis wegens terroristische aanslagen is niet verzekerd op een annuleringsverzekering.

Ik heb een reisverzekering bij IAK en ik heb schade door de aanslagen in Brussel. Heb ik recht op vergoeding?

U krijgt geen vergoeding voor kosten die u maakt om eerder terug te keren. Heeft u door de situatie daar schade opgelopen? Dan is die schade gedekt op uw doorlopende reisverzekering. 

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door deze situatie langer onderweg ben dan gepland?

Ja, uw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat u in uw huis kunt terugkeren.

Ik heb extra reis- en/of verblijfkosten gemaakt door de aanslagen in Brussel. Biedt mijn reisverzekering hiervoor een vergoeding?

Krijgt u van uw reisorganisatie en/of vervoerder geen of onvoldoende vergoeding voor extra reis- of verblijfkosten? En waren de kosten die u heeft gemaakt redelijk of noodzakelijk? Dan biedt uw doorlopende reisverzekering van IAK een vergoeding tot maximaal € 450,- per persoon. Neem voordat u deze kosten maakt eerst contact op met SOS International: +31 (0)20 - 651 51 51. Dan weet u direct of u de kosten vergoed krijgt.