Bereken uw premie

Wilt u weten wat onze reisverzekering u kost?

Bereken uw premie     
Heb ik een reisverzekering nodig als ik een zorgverzekering heb

Het belang van de reisverzekering

Heb ik een reisverzekering nodig als ik een zorgverzekering heb?

Veel mensen denken dat ze geen reisverzekering nodig hebben, omdat ze al een zorgverzekering hebben. Zij denken ten onrechte dat daarmee ook alle kosten van spoedeisende hulp in het buitenland zijn gedekt. Wij kunnen het belang van de reisverzekering niet genoeg benadrukken! Ieder seizoen weer moeten de mensen van onze afdeling Schadeservice klanten teleurstellen omdat ze niet voldoende verzekerd zijn voor medische kosten buiten onze landsgrenzen.

Het gaat dan om verzekerden die veel bij moeten betalen omdat ze na ziekenhuisopname in het buitenland onvoldoende verzekerd blijken te zijn. Denk ook aan mensen die naar huis moeten en hun medereiziger alleen achter moeten laten in een vreemd ziekenhuis omdat hun extra reis- en verblijfkosten niet zijn verzekerd.


Waarom hebt u toch een reisverzekering nodig?
De zorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland slechts gedeeltelijk:
  • De basiszorgverzekering vergoedt niet meer dan de maximale kosten die in Nederland voor dezelfde zorg staan. In veel landen zijn de kosten voor medische zorg veel hoger. 
  • Een aanvullende zorgverzekering verhoogt wel het vergoed bedrag, maar ook dan kunnen er situaties zijn waarbij niet alle kosten gedekt zijn.

Met een basiszorgverzekering en een reisverzekering van IAK zit u altijd goed.
Hebt u tijdens verblijf in het buitenland acuut een arts nodig? Om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding, moet u in ieder geval eerst bellen met SOS International

  • U hebt recht op vergoeding uit de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt maximaal het bedrag dat u in Nederland voor dezelfde behandeling zou krijgen. 
  • Als u een aanvullende zorgverzekering hebt, vergoedt die mogelijk een extra bedrag bovenop de vergoeding uit de basisverzekering. 
  • Waar de (aanvullende) zorgverzekering stopt, vult de reisverzekering het gat aan. 

Bij IAK zijn de medische kosten standaard in de particuliere reisverzekering inbegrepen. Hebt u bij IAK een particuliere reisverzekering lopen, maak u dan geen zorgen. 


Loopt uw reisverzekering ergens anders?
Check of op uw reisverzekering ook medische kosten zijn meeverzekerd! Voor zakelijke reisverzekeringen gelden speciale afspraken. Wilt u zeker weten of u goed verzekerd bent? Bel dan met de afdeling MKB op telefoon (040) 261 18 26.

Wilt u liever een persoonlijk advies? Neem dan even contact op met onze klantenservice.