Klanttevredenheid cijfer
Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
  • Uw polis bekijken
  • Uw polis wijzigen
  • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Praktische vakantietips

Praktische vakantietips

Gaat u binnenkort op vakantie? Bereid u voor met de handige tips en weetjes voor onbezorgd vakantieplezier.

Bekijk onze vakantietips

Klantbeoordeling
Doorlopende reisverzekering

Onbezorgd op vakantie met de doorlopende reisverzekering

Steeds vaker maken we korte en langere uitstapjes. Naar de zon, de sneeuw, interessante steden of zomaar een lang weekend weg. Met onze doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar verzekerd en kunt u onbezorgd genieten.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken uw premie

Voordelen reisverzekering

  • Mogelijkheid tot verlenging reisduur.
  • Keuze verzekeringsgebied Europa of wereld.
  • Keuze verzekerd bedrag op annuleringsdekking.
  • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u waaruit de basisdekking van de doorlopende reisverzekering bestaat en welke keuzes u moet maken. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.


Keuze verzekerde personen

U geeft de naam en geboortedatum door van de personen die u wilt meeverzekeren. Naast uzelf, uw partner en inwonende kinderen, kunt u ook uw voor studie of wegens co-ouderschap uitwonende kinderen tot 27 jaar meeverzekeren. De verzekering geldt ook als één van de verzekerden zelfstandig reist.

Keuze van verzekeringsgebied

U kunt kiezen voor dekking in Europa of over de gehele wereld. Met Europadekking bent u ook verzekerd in de landen rond de Middellandse Zee, en op de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira. Hebt u Europadekking en gaat u ergens anders heen? Als het niet langer dan 48 uur is, bent u ook daar verzekerd. Als u langer buiten Europa verblijft, kunt u beter de werelddekking kiezen.

Reisduur langer dan 90 dagen

Standaard geldt de dekking voor 90 aaneengesloten vakantiedagen. Als u bijvoorbeeld ieder jaar gaat overwinteren, kunnen wij de dekking voor u verlengen naar 180 dagen. Is dit niet voldoende? Dan kunt u de maximale reisduur onder bepaalde voorwaarden verlengen naar 270 of 360 aaneengesloten dagen.

De dekking van de reisverzekering

Onze doorlopende reisverzekering verzekert veel risico’s en kosten al standaard mee. Die vindt u hieronder.

Bagagedekking

Uw reisbagage is standaard verzekerd tot € 3.000,- per persoon, met een maximum van € 12.000,- per verzekering. Voor schade aan bagage geldt € 50,- eigen risico. Voor bagage die niet ouder is dan twee jaar, krijgt u zelfs de nieuwwaarde vergoed.

Ongevallendekking

Als door een ongeval een verzekerde overlijdt of blijvend invalide raakt, geeft de verzekering recht op een uitkering.

Dekking voor geneeskundige kosten

Hebt u een zorgverzekering in Nederland? Dan zijn op uw reisverzekering ook geneeskundige kosten verzekerd die u maakt in het buitenland. De medische kosten die u op uw reisverzekering van ons krijgt vergoed, hebben geen invloed op het eigen risico van uw zorgverzekering.

Personenhulp

Komt u tijdens uw reis in de problemen, bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname? Dan kunt u met de doorlopende reisverzekering 24 uur per dag een beroep doen op de professionele hulpverlening van alarmcentrale SOS International.

Buitengewone kosten

Moet u plotseling en onverwacht terugkeren naar Nederland? De extra kosten die u dan maakt, bijvoorbeeld extra reis- en verblijfskosten, worden door ons vergoed.

Vervangend vervoer

Wij vergoeden de huurkosten van een noodzakelijk vervangend vervoermiddel. Dit geldt ook voor (brom)fietsen die u heeft meegenomen op reis.

Telefoonkosten

U krijgt van ons de kosten terug die u maakt om in contact te komen met bijvoorbeeld alarmcentrale SOS International.

Rechtsbijstand

Hebt u op reis rechtshulp nodig? De kosten van verhaals-, straf- en contractrechtsbijstand krijgt u van ons terug. Ook schieten wij eventuele waarborgsommen voor.

Schade vakantieverblijf

Schade aan de inventaris en/of het onderdak dat u huurt of waarin u verblijft is meeverzekerd.

Sportbeoefening

Sporten zoals fietsen en wandelen vallen onder de basisdekking, net zoals schaatsen, langlaufen en duiken. Andere winter-, water-, lucht- en bergsporten zijn niet standaard verzekerd op de doorlopende reisverzekering. U kunt zich voor die sporten wel aanvullend verzekeren. Kijk hiervoor bij de Uitbreidingen.

Hier leest u welke uitbreidingen u kunt meeverzekeren. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.


Annuleringsverzekering met keuze in verzekerde bedragen

Onze doorlopende annuleringsverzekering is een aantrekkelijke mogelijkheid voor wie meerdere keren per jaar een vakantie boekt. Want ook hier geldt: slechts één keer afsluiten en alle vakantiereizen vallen onder de dekking. Als u een annuleringsverzekering hebt, betalen wij u een vergoeding tot € 1.500,- per persoon, per reis. Is dit niet voldoende? Dan kunt u dat bedrag verhogen tot maximaal € 3.000,-.

Automobilistenhulp

U kunt het vervoermiddel waarmee u op vakantie gaat ook meeverzekeren op uw doorlopende reisverzekering. U hebt dan dekking in heel Europa. Een paar voorbeelden van wat wij vergoeden:

  • uitkering van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg;
  • toezending van onderdelen door de alarmcentrale bij pech of een ongeval;
  • transport van een defect vervoermiddel en een eventuele aanhangwagen.

Extra sportuitrusting

Hebt u een doorlopende reisverzekering, dan vergoeden wij maximaal € 5.000,- voor schade aan uw bagage. Soms is dat niet voldoende. Hebt u bijvoorbeeld een kostbare sportuitrusting? Die kunt u aanvullend verzekeren voor een bedrag van € 2.500,- of € 5.000,- per verzekering. Er geldt een eigen risico van € 50,-.

Dekking voor uw boot, caravan of vakantiehuisje

Hebt u een boot, kampeerauto, recreatiehuis, toer- of stacaravan? Dan kunt u zich aanvullend verzekeren met de dekking Recreatieobject in Nederland, zodat ook de dagen die u in Nederland met de boot, camper, caravan of in het vakantiehuisje doorbrengt gewoon meeverzekerd zijn.

Geld

Geld valt niet onder de bagagedekking. Bang dat uw zakken gerold worden op vakantie? Verzeker dan uw geld mee tot € 500,- per verzekering. Er geldt een eigen risico van € 50,-.


Sport / Wintersport

Sporten zoals fietsen, wandelen, schaatsen, langlaufen en duiken vallen onder de basisdekking. Maar de meeste winter-, lucht- en bergsporten zijn niet standaard verzekerd op de doorlopende reisverzekering. Denk aan skiën, snowboarden, parachutespringen, ballonvaren, sportvliegen en raften. Hiervoor kunt u zich aanvullend verzekeren. Er geldt een eigen risico van € 50,-.

Voorwaarden

Doorlopende reisverzekering
IAK Privé Pakket

Verzekeringskaart

Verzekeringskaarten geven u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van de verzekering. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen. Het is een eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

Verzekeringskaart Doorlopende reisverzekering

Draagt u het risico bij medische hulpmiddelen in bruikleen?

Neemt u voor uzelf kostbare medische hulpmiddelen mee op vakantie? Hebt u de hulpmiddelen in bruikleen? Ga dan even na of u als gebruiker het risico draagt voor schade of diefstal. U kunt de hulpmiddelen meeverzekeren tot maximaal € 2.500,- boven het voor bagage verzekerd bedrag. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

Lease-auto mee op vakantie? Kies voor uitbreiding met Automobilistenhulp

Als u een lease-auto rijdt adviseren wij u om de reisverzekering uit te breiden met Automobilistenhulp. Vaak staat het leasecontract toe om privékilometers in het buitenland te maken, maar is hulpverlening in het buitenland uitgesloten.

Waarnemer meeverzekeren

Een waarnemer is iemand die tijdens uw vakantie uw zaken behartigt, op uw huis let of uw huisdieren verzorgt. Als u deze waarnemer meeverzekert, dan kunt u op onze kosten de reis annuleren of afbreken, als deze persoon door een gedekte gebeurtenis niet meer voor u kan "waarnemen". Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

Vergoeding annuleringskosten onderdelen zelf samengestelde reizen

Een samengestelde reis bestaat uit losse onderdelen die u afzonderlijk hebt geboekt (zoals ticket en verblijf). Als door een verzekerde gebeurtenis een onderdeel van die samengestelde reis vervalt en niet vervangen kan worden, dan vergoeden wij ook de annuleringskosten van de samengestelde delen.

Ik ga niet zo vaak op vakantie. Kan ik beter een losse reisverzekering sluiten?

Zijn wintersport en bijzondere sporten meeverzekerd?

Ik ga langer dan 90 dagen op vakantie, waar moet ik rekening mee houden?

Waarvoor kunt u hulpverlening vragen en wat moet u dan doen?

Ik ga een dagje weg in eigen land. Ik heb niets geboekt. Is dat ook verzekerd?

Meer veelgestelde vragen