Klanttevredenheid cijfer
Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
 • Uw polis bekijken
 • Uw polis wijzigen
 • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Praktische vakantietips

Praktische vakantietips

Gaat u binnenkort op vakantie? Bereid u voor met de handige tips en weetjes voor onbezorgd vakantieplezier.

Bekijk onze vakantietips

Klantbeoordeling
Caravanverzekering

Goed verzekerd op reis met de caravanverzekering

Met onze caravanverzekering kunt u onbezorgd op reis. Uw caravan is goed en voordelig verzekerd tegen bijvoorbeeld brand, inbraak/diefstal, aanrijding, storm, hagel en waterschade. Ook kunt u rekenen op deskundige hulp bij noodreparaties, vervangend vakantieverblijf of het vervoeren van de caravan naar huis.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken uw premie


Voordelen caravanverzekering

 • Premiekorting bij vrijwillig eigen risico.
 • Goede nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling.
 • Mogelijkheid tijdelijke verhuur mee te verzekeren.
 • Betrouwbare hulpverlening bij schade of diefstal.
 • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u welke keuzes u hebt zodat uw caravanverzekering bij uw wensen aansluit. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.

Keuze uit dekking

Brand + diefstal + storm

U bent verzekerd voor schade aan uw caravan door storm, brand, blikseminslag, ontploffing en diefstal, inbraakschade, joyriding, oplichting en vermissing.

All-Risk dekking

U bent verzekerd voor schade aan uw caravan door diefstal en door iedere plotselinge onvoorziene gebeurtenis. Schade door brand, ontploffing, botsen, omslaan of van de weg raken is ook verzekerd als dat een gevolg is van een eigen gebrek.

Topmodule

Als u de All-Risk dekking kiest voor de caravan en de caravan is niet ouder dan drie jaar, dan kunt u tegen extra premie kiezen voor de Topmodule: u krijgt dan een nieuwwaarderegeling van 7 jaar en geen eigen risico.

Uitbreidingen

Hagel

Schade door hagel is verzekerd. Hiervoor geldt een extra eigen risico van € 75,- per gebeurtenis.

Inboedel

Bagage en spullen die u in de caravan, voortent of aanbouw opbergt zijn verzekerd. Hieronder vallen ook een reservewiel, caravanmover, gasflessen, zonnepanelen en dergelijke. Hieronder vallen niet uw reisbagage en de persoonlijke spullen die u meeneemt in de caravan zoals fietsen, dieren, horloges, sieraden, foto-, video- en computerapparatuur, kostbaarheden, brillen, geld, auto's en boten.

Voortent en luifel/aanbouw

U bent verzekerd voor plotselinge of onvoorziene beschadiging van uw voortent en luifel/aanbouw door een gedekte gebeurtenis.

Hier leest u welke keuzes u hebt zodat uw caravanverzekering bij uw wensen aansluit. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.

Eigen risico

Het standaard eigen risico op de caravanverzekering is € 75,-. In sommige gevallen kunt u kiezen voor een hoger eigen risico. In ruil daarvoor betaalt u dan natuurlijk een lagere premie. Voor schade door hagel geldt een extra eigen risico van € 75,-.

Uw voordelen bij schadeherstel

Wij hebben afspraken gemaakt met Omnia Caravan en Camper Schadeservice, waardoor het voor u extra aantrekkelijk is om gebruik te maken van de schadeservice van Omnia. Omnia Caravan en Camper Schadeservice is een samenwerkingsverband van dertig professionele schadeherstelbedrijven die over het hele land zijn verspreid. Deze bedrijven hebben zich gespecialiseerd in het herstel van caravanschades.
Uw voordelen op een rijtje:

 • Vermindering van € 75,- van het eigen risico bij schadeherstel;
 • Geen financiële rompslomp, want wij regelen de afwikkeling met het herstelbedrijf;
 • Haal- en breng-service van uw caravan;
 • Geen extra kosten voor montage van een hagelbestendig dak bij dakvervanging na hagelschade;
 • Vakkundig en snel herstel;
 • Veiligheidskeuring na iedere reparatie en onderhoud;
 • Landelijke dekking, dus altijd een Omnia-hersteller in de regio.

Welke Omnia hersteller zit bij u in de buurt?
De aangesloten schadeherstellers kunt u gemakkelijk op postcode zoeken op de website van Omnia. Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie over de schadeherstelservice van Omnia? Neem contact op met onze klantenservice via (040) 261 18 21 of stuur een e-mail naar info@omniaccs.nl.

Voorwaarden

Caravanverzekering
IAK Privé Pakket

Verzekeringskaarten

Verzekeringskaarten geven u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van de verzekering. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen. Het is een eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

Verzekeringskaart Caravanverzekering

Andere downloads

Slotenlijst

Toevoegingen aan de standaard uitvoering horen ook bij de inboedel

Onder inboedel verstaan we keukengerei, servies, (tuin)meubilair, beddengoed en linnen die u meeneemt in of achterlaat in de caravan.

De toevoegingen aan de standaard uitvoering van de caravan, zoals reservewiel, caravanmover, gasflessen, antenne, fietsenrek, satellietschotels, zonnepanelen en dergelijke horen ook bij de inboedel.

Geen inboedel maar reisbagage

Onder reisbagage vallen persoonlijke spullen die u meeneemt in de camper en die niet bij de camper of de inboedel horen, zoals fietsen, dieren, horloges, sieraden, foto-, video- en computerapparatuur, kostbaarheden, brillen, geld, auto’s en boten.

Schade aan reisbagage is niet meeverzekerd op de caravanverzekering. Daarvoor hebt u een reisverzekering nodig.

Voor sommige landen een aparte groene kaart voor de caravan

In Nederland is de aansprakelijkheid voor caravans meeverzekerd op de verzekering van het trekkende voertuig. Gaat u naar Spanje, Portugal, Polen, Kroatië of Duitsland? Daar hebben aanhangwagens en caravans een aparte verzekeringsplicht. Hiervoor hebt u dus een aparte groene kaart nodig voor de caravan. Deze groene kaart moet u aanvragen bij uw autoverzekering. Hebt u ook de autoverzekering bij IAK? Vraag dan uw groene kaart aan. Ga naar Mijn IAK en kies de auto waarmee u de caravan trekt.

Reisverzekering

Vergeet niet een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u onder andere uw bagage en medische kosten. Die verzekering kunnen wij ook uitstekend voor u verzorgen.

Wij adviseren u de rubriek Recreatieobject in Nederland op de reisverzekering mee te verzekeren, zodat ook de dagen die u in Nederland met de caravan doorbrengt gewoon meeverzekerd zijn.

Diefstalpreventie

Voor een toercaravan van jonger dan vijf jaar moet u een SCM-goedgekeurd koppelingsslot hebben. Heeft uw caravan een nieuwwaarde van € 20.000,- of meer? Dan is daarnaast ook een SCM-goedgekeurde wielklem nodig. Dat mag in plaats van een wielklem ook een wielketting zijn, mits goedgekeurd door SCM.

Kan ik mijn camper ook bij IAK verzekeren?

Moet ik een groene kaart hebben voor mijn caravan?

Hoe vraag ik een groene kaart aan voor mijn caravan?

Kan ik de inboedel van de caravan ook meeverzekeren?

Is de caravanmover meeverzekerd?

Is mijn toercaravan verzekerd als ik die buiten het seizoen in het buitenland heb gestald?

Meer veelgestelde vragen