Klanttevredenheid cijfer
Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
 • Uw polis bekijken
 • Uw polis wijzigen
 • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Goed verzekerd op reis met de camperverzekering

Als genieten voorop staat, is een goede camperverzekering belangrijk. U hebt een camperverzekering nodig die rekening houdt met uw situatie en deskundige hulp bij noodreparaties, vervangend vakantieverblijf of vervoer van de caravan naar huis biedt. Ook dekking voor uw inboedel, luifel of voortent is mogelijk.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken uw premie

Voordelen camperverzekering

 • Uitgebreide noodhulpverlening meeverzekerd.
 • Premiekorting bij vrijwillig eigen risico.
 • Inboedel en luifel mee te verzekeren.
 • Tijdelijke schorsing van de dekking mogelijk.
 • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u welke dekkingskeuzes u kunt maken op uw camperverzekering, zodat de dekking bij uw situatie past. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.


Keuze uit dekking camperverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u bij anderen veroorzaakt met uw camper en waarvoor u aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor schade aan zaken van anderen en voor letselschade aan anderen dan de bestuurder. Vooral de kosten voor letselschade kunnen hoog oplopen. Deze verzekering is verplicht.

WA + Beperkt casco

Naast de WA-dekking bent u met deze dekking ook verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal van uw camper of onderdelen, joyriding, (poging tot) inbraak, storm, hagel, vallende gesteente, brand, ruitbreuk, blikseminslag, ontploffing en botsing met dieren.

Schade aan uw camper door uw eigen schuld of schade die veroorzaakt is door andere weggebruikers, is niet verzekerd. Wilt u ook daarvoor dekking hebben? Dan moet u kiezen voor de WA + Volledig cascoverzekering.

WA + Volledig casco

Naast de WA-dekking en de gebeurtenissen die onder Beperkt casco zijn verzekerd, biedt deze camperverzekering ook dekking voor schade aan uw eigen camper:

 • die u zelf veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen enzovoort;
 • die iemand anders veroorzaakt door aanrijding of vandalisme;
 • door een ongeval door slijtage of constructiefouten.

Uitbreidingen

Inboedel en (zonne-)luifel

U kunt de inboedel en de (zonne-)luifel van uw camper meeverzekeren tot maximaal € 25.000,-. In dat geval zijn ze verzekerd voor schade of verlies door brand, ontploffing, blikseminslag, kortsluiting, diefstal, storm, hagel, overstroming, vallend gesteente en instorting.

Diefstal uit de camper vergoeden we alleen als er is ingebroken in de camper of de gehele camper is gestolen. Diefstal van onderdelen van de kampeerauto vergoeden we alleen als de spullen zo aan de camper zijn gemonteerd dat ze niet eenvoudig zijn te verwijderen.

Wat is inboedel?
Onder inboedel verstaan we keukengerei, servies, (tuin)meubilair, fietsen, beddengoed en linnen die u meeneemt in of achterlaat in de camper.

Wat is bagage?
Onder bagage vallen persoonlijke spullen die u meeneemt in de camper en die niet bij de camper of de inboedel horen. Schade aan bagage is niet meeverzekerd op de camperverzekering. Daarvoor hebt u een reisverzekering nodig.

Schade inzittendenverzekering

Deze verzekering vergoedt de schade aan de inzittenden door een ongeval, bijvoorbeeld letselschade, kledingschade of schade aan persoonlijke bezittingen. Het maakt niet uit wie de veroorzaker is van het ongeval. Wij vergoeden maximaal € 1.000.000.-.

Rechtsbijstand

Het is mogelijk dat u na een aanrijding het niet eens bent over de schuldvraag. Als u rechtsbijstand meeverzekert, dan hoeft u zo’n conflict niet zelf op te lossen. Onze ervaren juristen doen hun best de autoschade en eventueel lichamelijke schade te verhalen. Rechtsbijstand is een belangrijke uitbreiding als u hebt gekozen voor een WA of WA Beperkt casco verzekering. Daarbij is immers aanrijdingsschade aan u eigen auto niet verzekerd.

Eigen risico

Standaard hebt u voor alle schades aan uw eigen camper een eigen risico van € 135,-.

Voor herstel van een ruitschade door een harsinjectie geldt geen eigen risico. Bij ruitvervanging verminderen wij het eigen risico met € 70,-.

Als de bestuurder van de camper jonger is dan 24 jaar geldt een extra eigen risico van € 67,50 voor schade door aanrijding, botsen, slippen of omslaan.

Voorwaarden

Camperverzekering
IAK Privé Pakket
Schade inzittenden

Verzekeringskaarten

Verzekeringskaarten geven u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van de verzekering. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen. Het is een eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

Verzekeringskaart Camperverzekering
Verzekeringskaart autoverzekering Schade inzittenden

Diefstalpreventie nodig

Kiest u voor een WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco camperverzekering? Dan hebt u speciale diefstalpreventie nodig om aanspraak te maken op uw verzekering. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Reisverzekering

Vergeet niet een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u onder andere uw bagage en medische kosten. Die verzekering kunnen wij ook uitstekend voor u verzorgen.

Wij adviseren u de rubriek Recreatieobject in Nederland op de reisverzekering mee te verzekeren, zodat ook de dagen die u in Nederland met de camper doorbrengt gewoon meeverzekerd zijn.

Meer informatie over onze doorlopende reisverzekering

Welke dekkingen zijn mogelijk op een camperverzekering?

Kan ik de schadevrije jaren van mijn auto voor een camper gebruiken en omgekeerd?

Kan ik mijn camper ook als 2e auto verzekeren?

Kan ik een camper als oldtimer verzekeren?