Klanttevredenheid cijfer
Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
  • Uw polis bekijken
  • Uw polis wijzigen
  • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Goed verzekerd op weg met onze brommobielverzekering

Hebt u een brommobiel en bent u ouder dan 24 jaar? Dan kunt u bij IAK goed en voordelig uw Aixam, JDM, Ligier of Microcar verzekeren. U kiest de dekking die bij u past, tegen een voordelige premie.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken uw premie


Voordelen brommobielverzekering

  • Hoge instapkorting.
  • Gunstige nieuwwaarde- en afschrijvingsregeling.
  • Schadevrije jaren mee te nemen naar onze autoverzekering of motorverzekering.
  • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Keuze uit dekking brommobielverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u bij anderen veroorzaakt met uw brommobiel en waarvoor u aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor schade aan zaken van anderen en voor letselschade aan anderen dan de bestuurder. Vooral de kosten voor letselschade kunnen hoog oplopen. Deze verzekering is verplicht.

WA + Diefstal

Naast de WA-dekking bent u met deze dekking ook verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal van uw brommobiel of onderdelen daarvan, verduistering, inbraak of joyriding. Maar ook voor brand, ontploffing, blikseminslag, storm, hagel en vallend gesteente. 

Schade aan uw brommobiel door uw eigen schuld of schade die veroorzaakt is door andere weggebruikers, is niet verzekerd. Wilt u ook daarvoor dekking hebben? Dan kunt u kiezen voor de dekking WA + Diefstal + Aanrijding.

WA + Diefstal + Aanrijding

Naast de WA-dekking en de gebeurtenissen die onder WA + Diefstal zijn verzekerd, biedt deze brommobielverzekering ook dekking voor schade aan uw eigen voertuig:

  • die u zelf veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen enzovoort;
  • die iemand anders veroorzaakt door aanrijding of vandalisme;
  • door een ongeval door slijtage of constructiefouten.

Eigen risico

Voor schades aan uw eigen brommobiel hebt u een eigen risico van € 300,-. Als alleen een ruit beschadigd is, hebt u € 150,- eigen risico als de ruit vervangen wordt. Kan de ruit hersteld worden met een harsinjectie, dan is er geen eigen risico.

Accessoires

Hebt u accessoires laten aanbrengen die niet bij de standaarduitvoering horen? Deze kunt u meeverzekeren voor het bedrag waarvoor u ze hebt aangeschaft.

Uitbreidingen

Ongevallen inzittendenverzekering

Met deze verzekering krijgen u en uw passagiers vaste bedragen vergoed voor blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Het maakt niet uit wie de veroorzaker is van het ongeval.

Rechtsbijstand

Het is mogelijk dat u na een aanrijding het niet eens bent over de schuldvraag. Als u rechtsbijstand meeverzekert, dan hoeft u zo’n conflict niet zelf op te lossen. Onze ervaren juristen doen hun best de schade aan uw brommobiel en eventueel letselschade te verhalen. Rechtsbijstand is een belangrijke uitbreiding als u hebt gekozen voor een WA of WA + Diefstal verzekering. Daarbij is immers aanrijdingsschade aan uw eigen voertuig niet verzekerd.

Voorwaarden

Brommobielverzekering
IAK Privé Pakket

Verzekeringskaarten

Verzekeringskaarten geven u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van de verzekering. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen. Het is een eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

Verzekeringskaart Brommobielverzekering
Verzekeringskaart Ongevallen inzittenden

Lagere vergoeding als u de schade niet laat repareren

Laat u een verzekerde schade aan uw voertuig niet repareren? Dan betalen wij maximaal 50% van de reparatiekosten. We houden dan ook 50% van het eigen risico in.

Minder dekking bij uitlenen aan een jonge bestuurder

Om de brommobielverzekering te kunnen afsluiten moet de bestuurder 25 jaar of ouder zijn. Bent u zelf 25 jaar of ouder en leent u het voertuig uit aan iemand die jonger is dan 25 jaar, dan beperken wij de vergoeding voor schade aan uw eigen voertuig. We vergoeden dan op basis van de verhouding tussen de betaalde premie en de premie die eigenlijk verschuldigd is.

Vanaf welke leeftijd van verzekerde / bestuurder kunnen wij accepteren?

Welke brommobielen kunt u niet verzekeren?

Hoe hoog is het eigen risico?

Is de brommobiel verzekerd als mijn kinderen erop rijden?