Klanttevredenheid cijfer
Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
  • Uw polis bekijken
  • Uw polis wijzigen
  • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Praktische vakantietips

Praktische vakantietips

Gaat u binnenkort op vakantie? Bereid u voor met de handige tips en weetjes voor onbezorgd vakantieplezier.

Bekijk onze vakantietips

Klantbeoordeling
Pleziervaartuigverzekering

Zorgeloos vaarplezier met de bootverzekering

Varen geeft vaak een gevoel van rust en vrijheid. Toch is het steeds beter opletten met uw boot; zeker bij mooi weer is het druk op de vaarwegen. Een goede verzekering is dus belangrijk. Onze bootverzekering verzekert uw aansprakelijkheid, uw boot, de uitrusting, de motor en de inboedel tegen bijvoorbeeld brand, aanvaring en diefstal.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken uw premie

Voordelen bootverzekering

  • Hoge no-claimkorting.
  • Bijboot en trailer gratis meeverzekerd.
  • Inboedel gratis meeverzekerd.
  • Uitgebreide keuze vaargebied.
  • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u welke keuzes u hebt zodat uw bootverzekering bij uw wensen aansluit. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.

Keuze uit dekking

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Deze verzekering dekt schade die u met de boot aan personen of zaken toebrengt. Ook hebt u recht op hulp in noodgevallen.

WA + Brand

Naast de WA-dekking biedt deze verzekering dekking voor schade of verlies van de boot door brand, ontploffing en blikseminslag.

WA + Diefstal

Naast de WA-dekking biedt deze verzekering dekking voor schade aan of verlies van de boot door (poging tot) diefstal, joy-varen en verduistering.

WA + Brand + Diefstal

Naast de WA-dekking biedt deze verzekering dekking voor schade of verlies van de boot door brand, ontploffing, blikseminslag, (poging tot) diefstal, joy-varen en verduistering.

WA + Casco

Dit is de meest complete dekking. Naast de dekking voor WA, brand en diefstal biedt deze verzekering dekking voor schade aan of verlies van de boot door plotselinge onverwachte gebeurtenissen zoals aanvaren, omslaan en schipbreuk. Bij deze dekking is een ongevallenverzekering voor opvarenden meeverzekerd. Dat betekent dat wij een uitkering doen als een opvarende door een ongeval overlijdt of geheel of gedeeltelijk invalide raakt als die aan boord is, of aan of van boord gaat.

Keuze uit vaargebied

Op onze bootverzekering hebt u de keuze uit vier vaargebieden. Zo stemmen wij de premie goed af op het risico wat u loopt in de vaarwegen waarvan u gebruik maakt.

Nederlandse binnenwateren beperkt

U bent verzekerd op de Nederlandse binnenwateren en de vaart tussen Amsterdam en Muiden, exclusief IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Dollard, Eems en Ooster- en Westerschelde.

Nederlandse binnenwateren uitgebreid

U bent verzekerd op alle Nederlandse binnenwateren.

Europese binnenwateren

U bent verzekerd in Nederland en op alle Europese binnenwateren. Tussen 1 maart en 1 november geldt de dekking ook op zee tot 10 mijl uit de kust, maar niet op de Atlantische Oceaan voor de kust van Noorwegen, IJsland, Groenland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Europese zeeën

U bent verzekerd in Nederland en op alle Europese binnenwateren. Als u niet langer dan 6 maanden achter elkaar buiten Nederland bent, dan geldt de dekking in het hele gebied dat wordt begrensd door 45° en 63° NB, 15° WL en 25° OL.

Inboedel

De inboedel van uw boot is standaard meeverzekerd tot 30% van de dagwaarde van uw boot. Als dat voor u niet voldoende is, kunt u extra inboedel meeverzekeren tot maximaal € 50.000,-.

Voorwaarden

Bootverzekering
IAK Privé Pakket

Verzekeringskaart

Verzekeringskaarten geven u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van de verzekering. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen. Het is een eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

Verzekeringskaart Bootverzekering

Andere downloads

Slotenlijst

Geen dekkingskeuze voor jetski of waterscooter

Als u een jetski of waterscooter verzekert op onze bootverzekering, dan kunt u geen dekking kiezen. U bent dan verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en schade door brand en diefstal. Diefstal is alleen verzekerd uit een afgesloten ruimte, na inbraak.

Reisverzekering

Vergeet niet een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u onder andere uw bagage en medische kosten. Die verzekering kunnen wij ook uitstekend voor u verzorgen.

Wij adviseren u de rubriek Recreatieobject in Nederland op de reisverzekering mee te verzekeren, zodat ook de dagen die u in Nederland met de boot doorbrengt gewoon meeverzekerd zijn.

De verzekering geldt alleen als de bestuurder ouder is dan 25 jaar en een geldig vaarbewijs heeft.

Zorg dat u goed geïnformeerd bent als u gaat varen

Door veilig te varen kunt u soms schade voorkomen. Goede informatie is daarbij belangrijk. Alle actuele informatie over het weer, droogte, ijsvorming, waterstanden, werkzaamheden aan vaarwegen, bedieningstijden van sluizen en berichten aan de scheepvaart vindt u op deze website van Rijkswaterstaat.

Diefstalpreventie

Open sloepen en boten met een lengte van zes meter of minder moeten beveiligd zijn tegen diefstal als u de boot zonder toezicht in een niet afgesloten ruimte achterlaat. De boot moet verankerd zijn met minimaal een kabel met een hardstalen kern van minstens 10 mm, en één of meer hangsloten van goede kwaliteit.

Een meeverzekerde buitenboordmotor moet met een speciaal hiervoor ontwikkeld en door SCM/TNO goedgekeurd slot aan de boot zijn vastgemaakt.

Vaarbewijs tonen afhankelijk van de grootte en snelheid van uw boot

Wilt u een boot verzekeren die langer is dan vijftien meter en/of harder kan dan twintig kilometer per uur? Dan moet u een geldig vaarbewijs hebben om de bootverzekering te kunnen afsluiten.

Welk vaarbewijs hebt u nodig?

Zijn mijn bijboot en mijn trailer ook verzekerd?

Geldt de verzekering ook voor de inboedel van mijn boot?

Kan ik mijn surfplank of flyboard verzekeren?

Als ik een waterskiër achter mijn boot trek, ben ik dan verzekerd voor schade die de waterskiër lijdt?

Moet ik mijn speedboot laten registreren?

Meer veelgestelde vragen