Schade melden via mobiel

Het papieren schadeformulier gaat op termijn verdwijnen. Om het melden van een schade gemakkelijker te maken ontwikkelde het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met de politie de 'MobielSchadeMelden' app.

Automobilisten die schade rijden, hebben geregeld moeite om alle gegevens van het Europees schadeformulier goed in te vullen, zo stelt het Verbond van Verzekeraars. Zo vindt één op de drie autobezitters na een schade het formulier gebruiksonvriendelijk, zo blijkt uit onderzoek van GfK onder ruim 700 autobezitters die het afgelopen jaar schade hebben gehad.

De nieuwe app moet het melden van een schade gemakkelijker maken. Veel gegevens worden automatisch ingevuld. Er hoeven er geen tekeningen meer gemaakt te worden: foto’s zijn voldoende. Daarnaast kunnen fietsers en voetgangers een schade melden via de app en ook het melden van letselschade is mogelijk.

Verkeersveiligheid

De registratie van het aantal ongevallen wordt ook gebruikt voor verkeersveiligheid. De ambitie is om alle ongevallen volledig en correct geregistreerd te krijgen, waaronder ook schade bij fietsers en voetgangers. Door deze ongevallen in kaart te brengen, kunnen hulpdiensten en overheden het aantal verkeersdoden en -gewonden verder terugbrengen.

Meer informatie over de 'MobielSchadeMelden' app