Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK:

 • Schade melden
 • Auto wijzigen
 • Groene kaart
 • Terugval bij schade

Inloggen Mijn IAK

Klantbeoordeling
Autoverzekering

Onze autoverzekering is goedkoop, eerlijk en persoonlijk

Wij hebben voor iedere automobilist een goede en betaalbare autoverzekering. Kies zelf de dekking die bij u past.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken uw premie


Voordelen autoverzekering

 • Hoge instapkorting, ook voor tweede voertuig.
 • Gratis haal- en brengservice en vervangend vervoer bij schade.
 • Snelle en eerlijke schade-afhandeling.
 • Dag en nacht hulpverlening bij ongevallen.
 • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u welke dekkingskeuzes u hebt en welke uitbreidingen u kunt meeverzekeren op onze autoverzekering. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.


Keuze uit dekking autoverzekering


Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u bij anderen veroorzaakt met uw auto, de aanhangwagen of de lading en waarvoor u aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor schade aan zaken van anderen en voor lichamelijke schade aan anderen dan de bestuurder. Vooral de kosten voor letselschade kunnen hoog oplopen. Deze verzekering is wettelijk verplicht.

WA + Beperkt casco

Naast de WA-dekking bent u met deze dekking ook verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal van uw auto of onderdelen, joyriding, (poging tot) inbraak, storm, hagel, vallend gesteente, brand, ruitbreuk, blikseminslag, ontploffing en botsing met dieren.

Schade aan uw auto door uw eigen schuld of schade die veroorzaakt is door andere weggebruikers, is niet verzekerd. Wilt u ook daarvoor dekking hebben? Dan moet u kiezen voor de WA + Volledig cascoverzekering.

WA + Volledig casco

Naast de WA-dekking en de gebeurtenissen die onder Beperkt casco zijn verzekerd, biedt deze autoverzekering ook dekking voor schade aan uw eigen auto:

 • die u zelf veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen enzovoort;
 • die iemand anders veroorzaakt door aanrijding of vandalisme;
 • door een ongeval door slijtage of constructiefouten.


Uitbreidingen


Schadeverzekering inzittenden

Deze verzekering vergoedt de schade aan de inzittenden door een ongeval, bijvoorbeeld letselschade, kledingschade of schade aan persoonlijke bezittingen. Het maakt niet uit wie de veroorzaker is van het ongeval.

Ongevallen inzittenden verzekering

Met deze verzekering krijgen u en uw passagiers vaste bedragen vergoed voor blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Het maakt niet uit wie de veroorzaker is van het ongeval.

SOS Hulpverlening

In Nederland geldt de standaard hulpverlening alleen bij ongevallen, niet bij autopech. Wilt u ook hulp krijgen bij autopech? Kies dan voor SOS Hulpverlening. Dan krijgt u onder bepaalde voorwaarden ook hulp bij autopech in Nederland (buiten uw woonplaats). Bovendien vergoeden wij onder andere vervangend vervoer, extra verblijfkosten en sleepkosten. Ook als uw auto uitvalt buiten Nederland.

Hulpverlening bij pech krijgt u alleen als:

 • de auto niet ouder is dan 5 jaar, tenzij de auto zelf Volledig Casco is verzekerd;
 • als de auto buiten de woonplaats van de bestuurder uitvalt.

Rechtsbijstand

Het is mogelijk dat u na een aanrijding het niet eens bent over de schuldvraag. Als u rechtsbijstand meeverzekert, dan hoeft u zo’n conflict niet zelf op te lossen. Onze ervaren juristen doen hun best de autoschade en eventueel lichamelijke schade te verhalen. Rechtsbijstand is een belangrijke uitbreiding als u hebt gekozen voor een WA of WA Beperkt casco verzekering. Daarbij is immers aanrijdingsschade aan u eigen auto niet verzekerd. Dan is het fijn als deze verzekering uw schade verhaalt.

Voorwaarden

Autoverzekering
IAK Privé Pakket
Schade inzittenden
Ongevallen inzittenden
SOS hulpverlening
Beveiligingseisen

Verzekeringskaarten*

Verzekeringskaart autoverzekering WA
Verzekeringskaart autoverzekering WA Beperkt Casco
Verzekeringskaart autoverzekering WA Volledig Casco (allrisk)
Verzekeringskaart autoverzekering Schade inzittenden

Productwijzers*

Productwijzer Autoverzekering Ongevallen inzittendenverzekering
Productwijzer Autoverzekering Pechhulp 

*) Verzekeringskaarten en productwijzers zijn bedoeld om u algemene informatie te geven als u zich oriënteert op een schadeverzekering. De productwijzers zijn in de vorm van een download (pdf) beschikbaar. In de loop van 2017 worden alle productwijzers vervangen door de digitale verzekeringskaarten.

Instapkorting

Jongeren tot 24 jaar hebben weinig rijervaring en behoren daardoor tot een risicogroep. Bent u nog geen 24 jaar? Dan betaalt u vaak een hogere premie voor uw autoverzekering. U krijgt namelijk 10% instapkorting, voor mensen vanaf 24 jaar is dat 40%. Instapkorting is de korting die u krijgt bij het begin van de autoverzekering, als u nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Hebt u wel al schadevrije jaren gereden, dan krijgt u daarvoor natuurlijk extra (no-claim)korting.

Aparte verzekering nodig voor schade aan aanhanger of caravan

Rijdt u regelmatig met een aanhanger of caravan? De schade die door uw aanhanger in het verkeer ontstaat terwijl de aanhanger is aangekoppeld, is verzekerd op de WA-dekking van uw autoverzekering. Wilt u schade aan de aanhanger of caravan zelf verzekeren? Daarvoor hebt u een caravanverzekering of aanhangerverzekering nodig.

Voor sommige landen een aparte groene kaart voor de caravan

In Nederland is de aansprakelijkheid voor caravans meeverzekerd op de verzekering van het trekkende voertuig. Gaat u naar Spanje, Portugal, Polen, Kroatië of Duitsland? Daar hebben aanhangwagens en caravans een aparte verzekeringsplicht. Hiervoor hebt u dus een aparte groene kaart nodig voor de caravan. Deze groene kaart moet u aanvragen bij uw autoverzekering. Hebt u ook een autoverzekering bij IAK?
Vraag dan hier uw groene kaart voor de caravan aan

Diefstalpreventie 

Kiest u voor een WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco autoverzekering en is de cataloguswaarde € 50.000 of hoger? Dan hebt u speciale diefstalpreventie nodig om aanspraak te maken op uw verzekering. Wilt u hier meer over lezen? Bekijk dan onze beveiligingseisen personenauto's.

Auto ouder dan 20 jaar? Goedkoper uit met oldtimerverzekering

 • Is uw auto ouder dan 20 jaar?
 • Gebruikt u de auto alleen recreatief en gebruikt u voor woon-werkverkeer een ander voertuig?
 • Rijdt u niet meer dan 7.500 kilometer per jaar?

Dan bent u met onze oldtimerverzekering goedkoper uit.

Met de IAK Schade Service betaalt u geen of minder eigen risico

Met de IAK Schade Service is het zo geregeld. Bent u verzekerd voor schade aan uw eigen auto? Wij beschikken over een netwerk van erkende reparateurs waarbij u de volgende voordelen hebt:

 • Geen standaard eigen risico van € 500,-
 • Gratis haal- en brengservice
 • Gratis vervangend vervoer
Meer informatie over de IAK Schade Service vindt u hier

Als alleen uw autoruit beschadigd raakt, staat Carglass of Autotaalglas (u kiest zelf welke) 24 uur per dag voor u klaar om u te helpen. Als één van beide bedrijven uw ruit repareert (harsreparatie van sterretje), betaalt u geen eigen risico. Bij vervanging van de ruit door Carglass of Autotaalglas betaalt u € 75,- eigen risico.

Laat u de autoruit repareren of vervangen door een andere hersteller, dan is het eigen risico € 250,-.

Eigen risico verhogen

Standaard hebt u voor alle schades aan uw eigen auto een eigen risico van € 500,-.
Is de bestuurder van de auto jonger dan 24 jaar? Dan geldt er voor schades die verzekerd zijn met een volledig cascodekking, een extra eigen risico van € 75,-.

Hoe kan ik het beste een autowijziging aan IAK doorgeven?

Ik heb mijn auto verkocht en wil de verzekering opzeggen. Hoe gaat dat?

Ben ik verzekerd voor ruitschade?

Heb ik een eigen risico?

Moet ik een regelmatige bestuurder opgeven?

Wat is instapkorting?

Meer veelgestelde vragen