Klanttevredenheid cijfer
Mijn IAK auto

Doe het zelf met Mijn IAK

Uw Voordelen
  • Uw polis bekijken
  • Uw polis wijzigen
  • Een schade melden

Ga naar Mijn IAK

Zorgeloos op pad met de aanhangerverzekering

De aanhangerverzekering van IAK verzekert schade aan uw aanhanger, boottrailer of paardentrailer. De schade die u met de aanhangwagen toe kunt brengen aan anderen is al verzekerd op de autoverzekering van de auto die de aanhanger trekt. Een WA- verzekering voor uw aanhangwagen is dus niet nodig. Sluit nu uw aanhangwagenverzekering af zodat u onbezorgd uw spullen kunt vervoeren.

Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.


Bereken uw premie


Voordelen aanhangerverzekering

  • Verzekering voor paardentrailer, boottrailer, oplegger en aanhanger
  • Dekking voor alle plotselinge gebeurtenissen (all-risk)
  • Accessoires zijn meeverzekerd tot 10% van de waarde van de aanhanger
  • Pakketkorting tot 12,5%.
Meer informatie over deze voordelen

Hier leest u waaruit de dekking van de aanhangwagenverzekering bestaat. Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Bekijk dan de polisvoorwaarden. Deze vindt u onder Downloads.

Aanhangerverzekering heeft altijd cascodekking

Wij vergoeden diefstal van de aanhanger of onderdelen, joyriding, (poging tot) inbraak, storm, hagel, vallend gesteente, brand, ruitbreuk, blikseminslag, ontploffing en botsing met dieren.

Ook vergoeden wij schade die u zelf veroorzaakt door botsing, omslaan of slippen en schade die iemand anders veroorzaakt door aanrijding of vandalisme.

Bovendien vergoeden wij schade door een ongeval wat is ontstaan door slijtage, een reparatiefout, constructiefout, materiaalfout of eigen gebrek. De herstelkosten van de fout of het gebrek zelf vergoeden wij niet.

Voorwaarden

Aanhangerverzekering
IAK Privé Pakket

Verzekeringskaart

Verzekeringskaarten geven u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van de verzekering. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen. Het is een eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

Verzekeringskaart Aanhangerverzekering

Andere downloads

Slotenlijst

Diefstalpreventie nodig

U kunt alleen aanspraak maken op schadevergoeding door diefstal of joyriding als de aanhanger een door de VbV-SCM goedgekeurde wielklem of een disselslot heeft.

WA-dekking niet nodig

Als u schade toebrengt aan iemand anders terwijl de aanhangwagen aan de auto gekoppeld is, dan is dat verzekerd op de WA-verzekering van de trekkende auto. Verplaatst u de aanhangwagen met de hand en brengt u schade aan iemand anders toe, dan valt dit onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) voor de aanhanger is dus niet nodig.

Krijg ik een groene kaart voor mijn aanhanger?

Welke aanhangers kan ik verzekeren?

Is het verplicht een aanhangwagen te verzekeren?

Is een aanhanger ook op een parkeerplaats verzekerd?

Mijn aanhanger heeft geen kenteken. Kan ik deze dan wel bij jullie verzekeren?