Veelgestelde vragen

Basisverzekering

Wat verandert er in de basisverzekering in 2021?

  • Een logeervergoeding van maximaal € 75,- per nacht wordt toegevoegd aan de basisverzekering. U kunt hiervoor in aanmerking komen als u 3 dagen of langer achter elkaar in het ziekenhuis moet zijn. Dit geldt alleen als u voor een behandeling zonder opname naar het ziekenhuis moet. Deze vergoeding komt dan in plaats van een vergoeding voor vervoer.
  • Per 2021 worden de kosten van de arts verstandelijke gehandicapten en de kosten van de specialist ouderengeneeskunde vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts. Deze zorg valt onder het eigen risico.
  • Vervoer in verband met geriatrische revalidatie wordt vanaf 2020 vergoed vanuit de basisverzekering. Er is wel sprake van een eigen bijdrage van € 105. Ook valt de vergoeding onder het eigen risico.
  • In 2021 betaalt u geen eigen risico meer voor medicijnen die horen bij het Stoppen-met-rokenprogramma

Wordt zorg in het buitenland vergoed door de basisverzekering?

Ook in het buitenland bent u verzekerd voor medische zorg. De dekking is echter niet altijd volledig. De kosten van een behandeling in het buitenland kunnen hoger zijn dan de kosten hiervan in Nederland.

Vanuit de basisverzekering vergoeden wij de kosten tot maximaal het bedrag van een behandeling in Nederland. Mogelijk betaalt u een deel van de kosten zelf. Op onze Buitenland pagina leest u meer hierover.

Wat is het Basis Budget (Selectief)?

De Basis Budget (Selectief) basisverzekering is een naturaverzekering. Hierbinnen is de ziekenhuiszorg gecontracteerd bij de door Zilveren Kruis geselecteerde ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen verlenen goede zorg tegen de laagste prijs en de gestelde kwaliteitseisen.

Wat krijg ik vergoed met de verzekering Basis Budget (Selectief)?

Slechts in een beperkt aantal geselecteerde ziekenhuizen worden alle behandelingen 100% vergoed. Dit zijn bij de Basis Budget (Selectief) basisverzekering minder ziekenhuizen dan bij de Basis Zeker (Natura) en de Basis Exclusief (Restitutie) basisverzekering. Daar staat tegenover dat de premie voor de Basis Budget (Selectief) basisverzekering laag is.

Kan ik met de verzekering Basis Budget (Selectief) terecht bij een ziekenhuis bij mij in de buurt?

Er is altijd een geselecteerd ziekenhuis bij u in de buurt. De maximale afstand is 45 minuten rijden. In de meeste gevallen is dit zelfs niet meer dan 30 minuten.

Spoedeisende zorg
U kunt voor spoedeisende zorg terecht bij elk ziekenhuis in Nederland.