Veelgestelde vragen

Collectieve zorgverzekering

Wat betekent collectief verzekeren?

Veel werkgevers en verenigingen hebben collectieve afspraken met ons gemaakt voor hun medewerkers of leden. U profiteert dan van korting op uw premie. Deze korting geldt voor alle gezinsleden die op uw polis staan.

Bovendien kunnen bij uw werkgever specifieke afspraken gelden voor bedrijfszorg. Bij een collectieve zorgverzekering via uw werkgever krijgt u soms extra vergoedingen, zoals voor fysiotherapie of orthodontie.

Geldt een collectieve verzekering ook voor mijn gezin?

Ja, ook uw gezinsleden kunnen gebruik maken van een collectieve zorgverzekering. Het kan wel zo zijn dat er speciale afspraken zijn gemaakt welke alleen gelden voor de hoofdverzekerde op de polis.

Wanneer kan ik naar een collectieve zorgverzekering overstappen?

U kunt ieder jaar per 1 januari overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. U dient dan uiterlijk 31 december uw huidige verzekering op te zeggen en voor 1 februari een aanvraag te doen voor de nieuwe zorgverzekering. Treedt u gedurende het jaar in dienst bij een werkgever met een collectieve zorgverzekering? U kunt dan binnen dertig dagen na aanvang van het dienstverband overstappen naar de collectieve zorgverzekering, als u aansluitend kunt deelnemen aan een collectieve zorgverzekering bij de verzekeraar van uw nieuwe werkgever.

Wat gebeurt er met mijn collectieve verzekering als ik van baan verander?

Als u verzekerd bent binnen een collectieve regeling via uw werkgever en u treedt uit dienst moet u dit aan Aon doorgeven. U ontvangt dan van ons een nieuwe aanbieding voor uw zorgverzekering voor de rest van het verzekeringsjaar. Treedt u gedurende het jaar in dienst bij een werkgever met een collectieve zorgverzekering? U kunt dan binnen dertig dagen na aanvang van het dienstverband overstappen naar de collectieve zorgverzekering mits u reeds deelneemt aan een collectieve zorgverzekering bij de andere verzekeraar.