Veelgestelde vragen

Top Verzekeringen

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er door een calamiteit niet meer is. Nu kan ik een andere accommodatie regelen voor dezelfde periode maar deze is duurder. Kan ik deze kosten verhalen?

Als hiermee een volledige annulering voorkomen kan worden, dan zijn deze kosten verzekerd op uw annuleringsverzekering. U ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Is mijn auto verzekerd als iemand anders deze bestuurt?

Ja, uw auto is ook verzekerd als er af en toe iemand anders in rijdt. Natuurlijk moet hij of zij een geldig Nederlands rijbewijs hebben. Wanneer iemand anders dan de verzekeringnemer een regelmatige bestuurder is, dan moet dit wel vermeld staan op de polis.

Wat is de rol van de annuleringsverzekering tijdens een calamiteit?

Kan uw touroperator of reisorganisatie niets voor u betekenen? Of heeft u de reis zelf georganiseerd? Dan kunt u gebruik maken van uw annuleringsverzekering. Dit kan alleen als de geboekte accommodatie van uw reis door de calamiteit verloren is gegaan en er geen alternatief mogelijk is.

Wat is het beveiligingsniveau (alarmklasse) van mijn auto?

Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (KIWA SCM) heeft de verschillende soorten autobeveiligingen ingedeeld in 5 klassen. Wanneer uw autobeveiliging voldoet aan de eisen, krijgt deze een certificaat van de KIWA SCM. Het beveiligingsniveau (alarmklasse) is belangrijk voor het bepalen van de dekking van uw autoverzekering.

Startonderbrekers (klasse 1): Klasse alarm 1 bestaat uit een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening. Alarmklasse 1 is standaard bij auto's vanaf 1998.

Alarmsysteem (klasse 2): Klasse alarm 2 is gelijk aan klasse 1, aangevuld met inbraakdetectie en een alarmsysteem.

Alarmsysteem (klasse 3): Klasse alarm 3 is gelijk aan klasse 2, aangevuld met sabotagesignalering en hellingdetectie.

Voertuigvolgsysteem (klasse 4 en 5): Een klasse 4 of 5 systeem is een combinatie van een klasse 1, 2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem. Bij een klasse 5 systeem wordt het voertuigvolgsysteem geactiveerd als het alarm afgaat. Bij een klasse 4 systeem wordt het voertuigvolgsysteem geactiveerd door een bewegingssensor of na een diefstalmelding van de eigenaar.

Is een aanhanger ook op een parkeerplaats verzekerd?

De verzekering is bedoeld om de aanhanger zelf te verzekeren en u bent hiermee ook op een parkeerplaats verzekerd. Het WA gedeelte van de aanhanger is meeverzekerd met de trekkende auto.