Veelgestelde vragen

Recreatiewoning

Hoe hoog is het eigen risico?

Voor schade door gebeurtenissen die onder de dekking Beperkt en Alle gevaren zijn verzekerd geldt een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Bij stormschade betaalt u een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.


Valt glasbreuk onder de dekking?

Alleen bij de dekking Alle gevaren is ook breuk van ruiten in ramen, deuren, windschermen en balkon- en terreinafscheidingen van het vakantiehuis meeverzekerd.

Voor welke waarde is een recreatiewoning verzekerd?

Als uw vakantiehuis gebouwd is van steen, dan is de herbouwwaarde verzekerd tot maximaal het verzekerd bedrag. Is het huis gemaakt van hout of kunststof, dan is de herbouwwaarde verzekerd, als het huis niet ouder is dan 10 jaar. Als het huis ouder is dan 10 jaar, is de marktwaarde verzekerd.

Hier is geen waardemeter of rekenhulp voor, u moet dit zelf inschatten. Het draait om de bouwkosten van de recreatiewoning, dus de aanschafwaarde minus de grondprijs is een goede leidraad.

Twijfelt u over de waarde? Neem dan contact op met een deskundige zoals een makelaar of taxateur. 

Wat valt er onder een recreatiewoning?

De recreatiewoning die op uw polis staat met bijbehorende garage, schuur of tuinhuisje. Onderdeel zijn ook de deuren, ramen en ruiten, de fundering, hekken, eventuele zonnepanelen, zwembaden en jacuzzi’s inclusief installaties, en andere onderdelen die vast zijn gemonteerd.