Veelgestelde vragen

Oldtimer motor

Wanneer kan ik bij Aon mijn motor als oldtimer verzekeren?

U kunt uw motor bij ons op de oldtimerverzekering verzekeren als:
  • de motor 25 jaar of ouder is;
  • de motor een type motor is waarvan een merkenclub bestaat (u hoeft daarvan geen lid te zijn);
  • u een ander voertuig voor dagelijks gebruik hebt, dat ook bij IAK Verzekerd is;
  • u ons een taxatierapport (niet ouder dan 6 maanden) stuurt van een erkende taxateur. Dit geldt niet als u de oldtimer alleen WA verzekert;
  • u de oldtimer alleen recreatief gebruikt, dus niet voor woon-werkverkeer of boodschappen;
  • de oldtimer in een afgesloten stelling geparkeerd staat.

Waarom moet ik een ander vervoermiddel hebben voor dagelijks gebruik?

Een oldtimer is nadrukkelijk bedoeld als hobby, en daarom rijdt u er niet dagelijks mee. U rijdt hooguit 7500 kilometer per jaar. Hierdoor is het risico van schade kleiner en dus de premie lager dan op een gewone motorverzekering. Dit prijsverschil is de reden dat er een ander voertuig moet zijn voor dagelijks gebruik. Een voertuig wat dagelijks gebruikt wordt voor woon-werkverkeer en boodschappen loopt natuurlijk veel meer risico dan een oldtimer die in een garage staat.

Heb ik een eigen risico?

Standaard hebt u voor schades die verzekerd zijn op de Beperkt cascoverzekering een eigen risico van € 90,-. Dat geldt bijvoorbeeld voor diefstal, joyriding, (poging tot) inbraak, storm, hagel, brand en botsing met dieren.

Voor schades die verzekerd zijn op de Volledig cascoverzekering geldt een standaard eigen risico van € 135,-. U kunt dit eigen risico verhogen naar € 250,-. Dan krijgt u 10% korting op de premie.

Verander zelf uw eigen risico via Mijn Omgeving. Hebt u geen account voor Mijn Omgeving? Bel dan onze adviseurs via (040) 261 18 21.

Het standaard eigen risico houden wij na diefstal, inbraak of joyriding niet in als de oldtimer een door VBV of KIWA-SCM goedgekeurde alarminstallatie of startonderbreker heeft, of als het kenteken van de oldtimer in de ruiten is gegraveerd.

Is de bestuurder van de motor jonger dan 24 jaar? Dan geldt er voor schades die verzekerd zijn op de Volledig cascoverzekering, een extra eigen risico van € 67,50.

Is mijn motor ook verzekerd met een andere bestuurder?

U bepaalt zelf wie er op uw motor mag rijden. Uw motor is ook verzekerd als er af en toe iemand anders op rijdt. Het is wel van belang is dat deze persoon een geldig rijbewijs heeft. Als iemand anders dan de verzekeringnemer de regelmatige bestuurder is, dan moet dit wel vermeld staan op de polis.

Wijzig zelf de regelmatig bestuurder via Mijn Omgeving. Hebt u geen account voor Mijn Omgeving? Bel dan onze adviseurs via (040) 261 18 21.

Waarom betaal ik poliskosten voor een wijziging van een motorrijtuigverzekering in het IAK Privé Pakket?

Als u een motorrijtuigverzekering aanvraagt, wijzigt of beëindigt betaalt u € 9,20 poliskosten. Dat zijn administratiekosten, bijvoorbeeld voor het aan- en afmelden van uw kenteken bij de Rijksdienst voor Wegverkeer. Deze kosten gelden voor auto-, bromfiets-, brommobiel-, motor-, camper- en oldtimerverzekeringen.