Veelgestelde vragen

Oldtimer auto

Kan ik een camper als oldtimer verzekeren?

Nee. Hoe oud een camper ook is, voor uw camper moet u altijd een camperverzekering afsluiten.

Is mijn auto ook verzekerd met een andere bestuurder?

U bepaalt zelf wie er in uw auto mag rijden. Uw auto is ook verzekerd als er af en toe iemand anders in rijdt. Het is wel van belang dat deze persoon een geldig rijbewijs heeft. Als iemand anders dan de verzekeringnemer de regelmatige bestuurder is, dan moet dit wel vermeld staan op de polis.

Heb ik een eigen risico?

Ja, het standaard eigen risico is € 135,-. Dat geldt alleen voor schade aan uw eigen oldtimer. U kunt dit eigen risico verhogen naar € 250,-. Dan krijgt u 10% korting op de premie.

Het standaard eigen risico houden wij na diefstal, inbraak of joyriding niet in als de oldtimer een door VBV of KIWA-SCM goedgekeurde alarminstallatie of startonderbreker heeft, of als het kenteken van de oldtimer in de ruiten is gegraveerd.

Is de bestuurder van de auto jonger dan 24 jaar? Dan geldt er voor schades die verzekerd zijn met een volledig cascodekking, een extra eigen risico van € 67,50.

Waarom moet ik een andere auto hebben voor dagelijks gebruik?

Een oldtimerverzekering is nadrukkelijk bedoeld als hobby-auto, die hooguit 7500 kilometer per jaar rijdt. Hierdoor is het risico van schade kleiner en dus de premie lager dan op een gewone autoverzekering. Dit prijsverschil is de reden dat er een andere auto moet zijn voor dagelijks gebruik. Een auto die dagelijks gebruikt wordt voor woon-werkverkeer en boodschappen loopt natuurlijk veel meer risico dan een oldtimer die in een garage staat. Uw eerste auto moet ook bij Aon verzekerd zijn.

Wanneer kan ik bij Aon mijn auto als oldtimer verzekeren?

U kunt bij ons een oldtimerverzekering auto afsluiten als:

  • de auto 25 jaar of ouder is;
  • de auto een type auto is waarvan een merkenclub bestaat (u hoeft daar geen lid van te zijn);
  • u een andere auto voor dagelijks gebruik bij ons verzekerd hebt;
  • u ons een taxatierapport (niet ouder dan 6 maanden) stuurt van een erkende taxateur. Dit geldt niet als u de oldtimer alleen WA verzekert;
  • u de oldtimer alleen recreatief gebruikt, dus niet voor woon-werkverkeer of als boodschappenauto;
  • de auto in een afgesloten stalling geparkeerd staat.

Waarom betaal ik poliskosten voor een wijziging van een motorrijtuigverzekering in het IAK Privé Pakket?

Als u een motorrijtuigverzekering aanvraagt, wijzigt of beëindigt betaalt u € 9,20 poliskosten. Dat zijn administratiekosten, bijvoorbeeld voor het aan- en afmelden van uw kenteken bij de Rijksdienst voor Wegverkeer. Deze kosten gelden voor auto-, bromfiets-, brommobiel-, motor-, camper- en oldtimerverzekeringen.