Veelgestelde vragen

Kostbaarheden

Zijn mijn kostbaarheden ook buitenshuis verzekerd?

Schilderijen, antiek en kunst zijn alleen verzekerd in uw woning. Sieraden, horloges, bont, medische instrumenten en muziekinstrumenten zijn over de hele wereld, ook buiten uw woning verzekerd.

Kan ik ook mijn laptop, mobiel of tablet verzekeren op de kostbaarhedenverzekering?

Nee, deze kunt u niet onder de kostbaarheden verzekeren, maar ze vallen wel onder de inboedelverzekering. Er gelden vaak wel maximale vergoedingen, en dekking buitenshuis moet u apart meeverzekeren.

Wanneer is het slim om een kostbaarhedenverzekering te nemen?

Ook tegen diefstal van lijfsieraden en andere waardevolle spullen biedt de inboedelverzekering vaak beperkte vergoedingen. Hebt u waardevolle spullen die u regelmatig meeneemt als u buiten de deur gaat? Of hebt u thuis bijvoorbeeld kostbare lijfsieraden of andere waardevolle spullen? Dan kunt u overwegen een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Die biedt een ruimere dekking dan de inboedelverzekering.

Welke zaken kan ik verzekeren als kostbaarheden?

• Sieraden
• Bont
• Schilderijen, kunst- en antiekverzamelingen
• Muziekinstrumenten
• Medische apparatuur of medische hulpmiddelen

Andere kostbaarheden zoals foto- en video-apparatuur, electronische en audio-apparatuur kunnen wij niet op de kostbaarhedenverzekering verzekeren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.

Wat heeft Aon nodig om mijn kostbaarheden te kunnen verzekeren?

Als u kostbaarheden bij ons wilt verzekeren, moet u kunnen aantonen wat de waarde ervan is. Dit doet u met een aankoopnota of taxatierapport van een registertaxateur (vind hier een registertaxateur) of een erkend taxateur (vind hier een erkend taxateur). Die nota of dat rapport mag niet ouder zijn dan 12 maanden. Bij een schade moet u ons de aankoopnota of het taxatierapport kunnen laten zien.