Veelgestelde vragen

Caravan

Kan ik mijn camper ook bij Aon verzekeren?

Ja, uw kampeerauto kunt u ook bij ons verzekeren. Ga hiervoor naar de camperverzekering van Aon. 

Moet ik een groene kaart hebben voor mijn caravan?

Dat is afhankelijk van welke landen u met de caravan bezoekt of doorkruist. In Nederland hebt u geen aparte groene kaart nodig. In Spanje, Portugal, Polen, Kroatië en Duitsland hebben aanhangwagens en caravans een aparte verzekeringsplicht. Daar hebt u wel een aparte groene kaart nodig voor de caravan.

Hoe vraag ik een groene kaart aan voor mijn caravan?

Deze groene kaart wordt afgegeven op de autoverzekering van de auto die de caravan trekt. Is uw auto ook bij Aon verzekerd? Vraag de groene kaart online aan.

Kan ik de inboedel van de caravan ook meeverzekeren?

De inboedel kunt u meeverzekeren tegen vrijwel alle risico’s, waaronder diefstal na inbraak in uw caravan. Dan moet het wel gaan om echte inventaris. Hiermee bedoelen we: de normale uitrusting van uw caravan zoals beddengoed, servies, geluids- en beeldapparatuur met antennes, kookapparatuur en meubilair.

Reisbagage en de persoonlijke spullen die u meeneemt in de caravan zoals fietsen, dieren, horloges, sieraden, foto-, video- en computerapparatuur, kostbaarheden, brillen, geld, auto's en boten kunt u niet als inboedel meeverzekeren. Daarvoor hebt u een reisverzekering nodig.

Verzeker de inboedel van uw caravan of vraag een reisverzekering aan via Mijn Omgeving. Hebt u geen account voor Mijn Omgeving? Bel dan onze adviseurs via (040) 261 18 21.

Is de caravanmover meeverzekerd?

U kunt de caravanmover meeverzekeren als inboedel, als u de waarde van de mover optelt bij de waarde van de mee te verzekeren inboedel.

Verzeker de inboedel van uw caravan via Mijn Omgeving. Hebt u geen account voor Mijn Omgeving? Bel dan onze adviseur op (040) 261 18 21.

Is mijn toercaravan verzekerd als ik die buiten het seizoen in het buitenland heb gestald?

Ja, uw toercaravan is ook verzekerd als die blijvend in het buitenland is gestald. U moet dan wel aan een van de volgende twee voorwaarden voldoen. De caravan:

  • staat bij een erkend stallingsbedrijf met permanente bewaking;
  • heeft een standplaats op een permanent bewaakte, officiële camping.
Tijdens stalling bent u niet verzekerd tegen schade door sneeuwval en hagel.