Veelgestelde vragen

Aansprakelijkheid

We hebben gezinsuitbreiding gehad. Moet ik dat melden?

U kunt de aansprakelijkheidsverzekering afsluiten als alleenstaande of voor uw gezin. Hebt u bij ons ook een zorgverzekering of een doorlopende reisverzekering? Dan moet u de gezinsuitbreiding altijd aanmelden. Hebt u al gezinsdekking? Dan hoeft u niets te doen.

Had u alleenstaande dekking?
Dan moet u dat even aanpassen naar de gezinsdekking. Dat kunt u zelf doen in Mijn Omgeving.

Log in op Mijn Omgeving en wijzig uw verzekering.

U kunt natuurlijk ook even bellen.

Bekijk het overzicht met alle telefoonnummers.

Zijn mijn huisdieren ook meeverzekerd?

De schade die uw huisdieren veroorzaken, en waarvoor u verantwoordelijk bent, is meeverzekerd zolang het gaat om dieren die u particulier, als hobby houdt. Ook de schade die uw huisdier toebrengt aan de oppas van het dier, of aan anderen zo lang het dier aan de oppas is toevertrouwd, is verzekerd.

Is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, de particuliere aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar laat u zich daardoor niet leiden. Een ongelukje is zo gebeurd en de onkosten kunnen flink oplopen. Het is dus verstandig dat u de verzekering wel afsluit. De premie is laag en de dekking is ruim.

Mijn zoon/dochter gaat op zichzelf wonen. Is hij/zij dan nog verzekerd op mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Zolang uw zoon of dochter voor studie uitwonend is, is hij/zij nog verzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering (mits u de gezinsdekking hebt afgesloten). In alle andere gevallen moet uw zoon/dochter zelf een verzekering afsluiten.

Kan ik mijn partner of kinderen aansprakelijk stellen voor mijn schade?

Alleen lichamelijke schade die verzekerde gezinsleden bij elkaar veroorzaken, is meeverzekerd. Schade aan spullen van elkaar is niet verzekerd.

Is schade die ik tijdens mijn werk veroorzaak, ook verzekerd?

Alleen uw bezigheden (en die van uw gezinsleden) als particulier zijn verzekerd. Betaalde arbeid is niet meeverzekerd. Vrijwilligerswerk valt dus wel onder de dekking. Schade tijdens stage, vakantiebaan of krantenwijk van uw kinderen is wel meeverzekerd.

Wat is opzicht?

Met opzicht wordt bedoeld schade aan zaken die u in uw bezit had, maar waarvan u niet de eigenaar bent. Hierbij kunt u denken aan spullen die u van iemand hebt geleend of gehuurd. Als er sprake is van opzicht, kan het zijn dat de schade niet wordt vergoed.