Veelgestelde vragen

Top Privé pakket

Wat is het IAK Privé Pakket?

Om het u gemakkelijk te maken, heeft IAK de belangrijkste schadeverzekeringen samengebracht in één pakketverzekering: het IAK Privé Pakket. Alles overzichtelijk op één polis. Wij hebben de verschillende producten verdeeld in vier overzichtelijke categorieën. Naast gunstige premies, biedt het IAK Privé Pakket een aantrekkelijke pakketkorting die kan oplopen tot maar liefst 12,5%.

Kan IAK mij helpen mijn verzekeringen over te sluiten naar IAK?

Ja, dat kan zeker. Meer informatie over het overstappen naar IAK vindt u hier.

Hoe kan ik het beste een autowijziging aan IAK doorgeven?

Dat kan via Mijn IAK. Bereken uw premie en verzeker de nieuwe auto direct.

Log dan eerst in op Mijn IAK en ga naar uw IAK Prive Pakket. Bij uw autoverzekering klikt u de link Wijzig. Volg verder de aanwijzingen op het scherm. U ziet direct uw nieuwe premie. Meestal bent u direct verzekerd. Meer informatie over inloggen op Mijn IAK.

Ik moet tijdens mijn reis medische kosten maken. Declareer ik die op de reisverzekering of de zorgverzekering?

Medische kosten declareert u eerst op uw zorgverzekering. De reisverzekering biedt een aanvullende dekking als uw zorgverzekering niet alle medische kosten in het buitenland vergoedt. Vergoedt uw zorgverzekeraar niet alles of vallen deze kosten onder het eigen risico? Dan kunt u de kosten achteraf declareren op uw reisverzekering.

Hoe bepaal ik het verzekerd bedrag?

Om zeker te weten dat u de waarde van uw inboedel niet te laag inschat, adviseren wij u onze inboedelmeter in te vullen. Deze meter berekent de waarde van uw inboedel. U kunt ook zelf een verzekerd bedrag opgeven, bijvoorbeeld wat uw voorgaande verzekeraar aangeeft, hier geven wij geen garantie tegen onderverzekering voor. U loopt dan het risico op onderverzekering.

Als u onze inboedelverzekering aanvraagt of wijzigt in Mijn IAK, kunt u de inboedelmeter invullen. Hebt u geen account voor Mijn IAK? Bel dan onze adviseurs via (040) 261 18 21.

Is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, de particuliere aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar laat u zich daardoor niet leiden. Een ongelukje is zo gebeurd en de onkosten kunnen flink oplopen. Het is dus verstandig dat u de verzekering wel afsluit. De premie is laag en de dekking is ruim.