Pokemon Go

Pokemon Go zonder ongelukken

U kunt het niet gemist hebben, Pokémon Go is razend populair. Maar het is wel duidelijk dat een ongeluk in een klein hoekje zit. De eerste Pokémon ongelukken (in binnen- en buitenland) zijn een feit.

Om ongelukken en schades te voorkomen hebben we vijf tips voor u

  • kijk niet constant op uw telefoon maar zorg dat u op een veilige plek staat en bewust bent van de omgeving voordat u een Pokémon probeert te vangen.
  • gebruik uw telefoon niet bij deelname aan het verkeer. Ga geen Pokémon vangen als u auto rijdt, fietst of een ander vervoersmiddel gebruikt. Zelfs wanneer u loopt is het niet verstandig om Pokémon Go te spelen.
  • Pokémons zijn ook te vinden op verboden of afgesloten terrein. U mag hier niet komen zonder toestemming van de eigenaar. Vraag voor het betreden daarom altijd eerst om toestemming.
  • in de VS zijn al een aantal gevallen bekend waarin overvallers Pokémon Go inzetten om slachtoffers te lokken. Ben dus altijd op uw hoede op donkere en afgelegen plekken.
  • doordat u opgaat in het spel komt u mogelijk in nieuwe wijken en omgevingen terecht waar u de weg niet kent en u onveilig kunt voelen. Ga minimaal met zijn tweeën op pad zodat u elkaar kunt helpen. Het voordeel daarvan is weer dat speciale Pokémons vooral verschijnen in omgevingen waar meerdere personen aanwezig zijn.