veilig wonen - beveiliging huis

Huis beveiligen


Beproefde methoden om in te breken

Extra korting van 10-15% bij inbraakpreventie

Woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak! Een PKVW-erkend bedrijf kan u helpen uw woning veiliger te maken. Zoals met goed hang- en sluitwerk, verlichting en een rookmelder of goede verlichting in de buurt. Kijk voor meer informatie op de site van politiekeurmerk. Hebt u uw woning beveiligd met een systeem dat voldoet aan de BORG-normen of aan het politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’? Dan krijgt u een extra korting op uw premie die kan oplopen tot 15%.Hoe kunt u de kans op een inbraak verkleinen?

Scharnieren

Inbrekers gaan vaak professioneel te werk. Om binnen te komen, halen ze soms een complete deur of raam uit het kozijn. U kunt dit voorkomen door dievenklauwen te monteren. Deze zijn los verkrijgbaar of geïntegreerd in scharnieren. Gebruik alleen dievenklauwen of schanieren met het SKG-keurmerk 2 sterren (SKG**).


Koekoek/Kelderventilatie

Kent u de koekoek van uw huis? Zo noemen we de licht-, lucht- en ventilatieopeningen in of aan een woning. Inbreken via de koekoek is vaak kinderlijk eenvoudig.

U kunt maatregelen nemen die voorkomen dat inbrekers binnenkomen via de koekoek. Om te beginnen zorgt u dat het rooster van de koekoek goed vast zit. Daarnaast raden we u aan om het raam van de koekoek te voorzien van goed hang- en sluitwerk: SKG-keurmerk met minimaal 2 sterren.


Hang- en sluitwerk

Nog steeds komen de meeste inbrekers binnen via deuren en ramen. Vaak is dit mogelijk doordat het hang- en sluitwerk niet stevig genoeg is. Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw deuren en ramen. Het beste zijn sloten die voldoen aan het SKG-keurmerk met 2 sterren (SKG**). Gebruik de sloten samen met een sluitkom, beslag en scharnieren met het SKG-keurmerk. Extra sloten zijn aan te bevelen: u kunt opbouw- of inbouwbijzetsloten plaatsen op uw deuren en ramen. Ook inbraakwerende strips verkleinen het risico van een inbraak.