veilig wonen - gezond wantrouwen

Gezond wantrouwen


Beproefde methoden om in te breken

Babbeltruc

Inbrekers kunnen aanbellen met een smoesje en zo uw huis binnenkomen. Dit heet een babbeltruc. Babbeltrucs worden door zowel keurig uitziende als juist zielig uitziende personen gepleegd. Wees gezond wantrouwig aan de deur!

Tip: om dit bij uw woning te voorkomen kunt u uw deur verstevigen met een extra slot op kniehoogte, of een stevigere deur plaatsen. Als u waardevolle spullen uit het zicht opbergt, zal een inbreker minder snel geneigd zijn uw woning uit te kiezen.


Insluipen

Inbrekers kunnen binnenkomen via een openstaand raam of een deur die niet op slot was.

Tip: om dit bij uw woning te voorkomen, kunt u het beste ramen en deuren altijd dicht en op slot doen. Ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld even naar boven gaat. Laat de sleutels niet in de sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan.Hoe kunt u de kans op een inbraak verkleinen?

Deurspion

Als er bij u wordt aangebeld, is het handig als u uw bezoek kunt zien zonder de deur te hoeven openen. Zodat u zeker weet dat u alleen gewenst bezoek ontvangt. Doe nooit zomaar de deur open. Met een deurspion kunt u vooraf altijd even naar buiten kijken, zonder dat degene die voor de deur staat u ziet.