Hulp online

Handige apps

Hieronder vindt u een aantal handige apps die van pas komen vóór en tijdens uw vakantie.

 • Bagagelijst maken
  Zorg dat u geen noodzakelijke bagage vergeet. Ter plaatse kopen is altijd duurder. Een handig hulpmiddel is het samenstellen van een bagagelijst op www.meenemen.nl. U vult uw bestemming in, het soort vakantie, het soort vervoer en de samenstelling van het reisgezelschap. U krijgt dan een inpaklijst waar u zelf zaken uit kunt verwijderen of aan kunt toevoegen. Op die manier hoeft u zich niet nerveus te maken of u iets vergeet.
 • SOS op reis app voor smartphones
  Paspoort gestolen, autopech, een aanrijding? U moet er niet aan denken, zeker niet als u op vakantie bent. Hebt u een smartphone? Download dan gratis de SOS op reis-app. Ga naar de Apple store of Google Play store. Met deze app krijgt u in geval van nood of pech snel toegang tot de alarmnummers in ruim 200 landen. Ook de gegevens van ambassades en 200 consulaten zijn in een handomdraai te vinden. Uiteraard kunt u ook direct contact leggen met de alarmcentrale van Aon. Met behulp van SMARTmelden kunt u zelf kiezen om de alarmcentrale te bellen of gebeld te worden. Meer weten over SMARTmelden? Kijk op de website van SOS international.
 • SOS MediTolk
  Medische informatie over je ziektegeschiedenis, eventuele allergieën, medicijngebruik en zorgverzekering kun je alvast in de app zetten vóór je op reis gaat. Dan heb je deze informatie overal bij de hand op je mobiele telefoon. In het buitenland kun je hiermee snel duidelijk maken wat er aan de hand is én voorkom je mogelijk onnodig medisch onderzoek. Daarom is de SOS MediTolk-app gratis te downloaden, vooralsnog uitsluitend in de Apple-store.
 • Reizen in het buitenland app
  De Reizen in het buitenland app van de Europese Commissie voorziet u voor alle wegen in Europa van de verkeersregels. Bekijk de veiligheidseisen, snelheden op de wegen en het dragen van helmen. Handig als je met de auto door Europa reist. Download de app gratis via de Apple Store, Google Play Store of Windows store. 
 • Douane reizen app
  In de douane reizen app vind u per continent wat u wel en niet mag invoeren. Denk aan drank en tabak, etenswaren maar ook dieren en planten, kunst of wapens en verdovende middelen. Ook biedt de app omrekenmodules voor valuta, volume en gewicht. De douane reizen app is gratis te downloaden via de Apple Store of Google Play Store.
 • Wi-Fi Finder
  Met de Free Wifi Finder, welke u offline kunt gebruiken, zoekt u de dichtstbijzijnde gratis hotspot via GPS. De database bestaat uit 145.000 hotspots over de hele wereld en daarmee vindt u op locatie de meest dichtstbijzijnde gratis hotspot. Download de app gratis via de Apple store of Google Play store. 
 • XE Currency Converter
  Deze app rekent bedragen om naar 11 verschillende valuta. Schudden met uw tablet of smartphone is voldoende om de bedragen te resetten voor een volgende berekening. Hebt u geen internetverbinding? Dan kiest de app laatst gebruikte koers.
 • Kopieid
  In deze app kunt u uw BSN doorstrepen op de kopie van uw identiteitsbewijs. Ook kunt u een watermerk eroverheen zetten met datum en doel van de kopie. Fraudeurs gebruiken kopieën van documenten van onschuldige burgers om een andere identiteit aan te nemen. Deze kopieën gebruiken ze bijvoorbeeld bij het openen van bankrekeningen of bij het misleiden van andere mensen via Marktplaats.