Groene kaart

Met de groene kaart hebt u alle belangrijke gegevens bij de hand en kunt u aantonen dat u bent verzekerd. Bij het afsluiten van een verzekering kunt u de groene kaart aanvragen bij uw verzekeraar. In sommige landen is het verplicht om een groene kaart voor uw auto én caravan, aanhanger of vouwwagen te hebben. Lees verder voor welke landen dit geldt en hoe u de groene kaart aanvraagt. 

Groene kaart voor uw auto

De groene kaart voor uw auto ontvangt u standaard als u de auto verzekert. De kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Wanneer er iets gebeurt met uw auto of u wordt aangehouden voor controle, dan toont u met de groene kaart aan dat uw auto is verzekerd. Neem de groene kaart voor de auto altijd mee op vakantie. 

Nog geen groene kaart voor uw auto? Vraag deze dan aan via Mijn Omgeving. Volg de volgende stappen: 

  1. Login op Mijn Omgeving
  2. Klik op 'uw verzekeringen'
  3. Klik op 'details bekijken' bij uw autoverzekering (in het gedeelte pakket) 
  4. Klik op 'auto' bij groene kaart aanvragen (rechterkant van het scherm)
  5. Vraag de groene kaart voor uw auto aan

Groene kaart voor uw caravan

Iedere caravan die (leeg) zwaarder is dan 750 kg, heeft een eigen kenteken. In een aantal Europese landen betekent een eigen kenteken ook een eigen groene kaart. In Duitsland, Kroatië, Polen, Portugal of Spanje is het verplicht om een groene kaart voor uw caravan te hebben. De groene kaart voor uw caravan wordt afgegeven op de autoverzekering van de auto die de caravan trekt. Het maakt het niet uit of uw caravan verzekerd is bij dezelfde verzekeraar. 
Is uw auto verzekerd bij Aon? Vraag dan uw groene kaart aan. Ga naar Mijn Omgeving en kies de auto waarmee u de caravan trekt. 

Groene kaart voor uw aanhanger/vouwwagen

Als uw aanhanger of vouwwagen zwaarder is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen) dan heeft deze een eigen kenteken. In een aantal Europese landen betekent een eigen kenteken ook een eigen groene kaart. In Duitsland, Kroatië, Polen, Portugal of Spanje is het verplicht om een groene kaart voor uw aanhanger, vouwwagen of caravan te hebben. Gaat u naar deze landen of reist u erdoorheen en is uw auto verzekerd bij Aon? Vraag dan uw groene kaart aan. Ga naar Mijn Omgeving en kies de auto waarmee u de aanhanger/vouwwagen trekt.

Groene kaart voor uw camper

De groene kaart voor uw camper ontvangt u standaard als u deze verzekert. De kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Wanneer er iets gebeurt met uw camper of u wordt aangehouden voor controle, dan toont u met de groene kaart aan dat uw camper is verzekerd. Neem de groene kaart voor de camper altijd mee op vakantie.