Alles over de groene kaart

Met de groene kaart kunt u aantonen dat u verzekerd bent en heeft u meteen alle belangrijke gegevens bij de hand. Als u een verzekering voor uw auto of camper afsluit, ontvangt u de groene kaart van uw verzekeraar. In sommige landen is het verplicht om een aparte groene kaart voor uw caravan, aanhanger of vouwwagen te hebben. Deze moet u dan zelf aanvragen. Lees hieronder voor welke landen dit geldt en hoe u de groene kaart aanvraagt.

Groene kaart voor uw auto

De groene kaart voor uw auto ontvangt u standaard als u de auto verzekert. De kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Als er iets gebeurt met uw auto of u wordt aangehouden voor controle, dan toont u met de groene kaart aan dat uw auto verzekerd is. Neem de groene kaart voor de auto altijd mee op vakantie.

Heeft u nog geen groene kaart voor uw auto? Vraag deze dan aan via Mijn Omgeving. Volg de volgende stappen:

  1. Login op Mijn Omgeving
  2. Klik op 'uw verzekeringen'
  3. Klik op 'details bekijken' bij uw autoverzekering (in het gedeelte pakket) 
  4. Klik op 'auto' bij groene kaart aanvragen (rechterkant van het scherm)
  5. Vraag de groene kaart voor uw auto aan

Groene kaart voor uw caravan

Iedere caravan die (leeg) zwaarder is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen), heeft een eigen kenteken. In een aantal Europese landen betekent een eigen kenteken ook een eigen groene kaart. In Duitsland, Kroatië, Polen, Portugal en Spanje is het verplicht om een aparte groene kaart voor uw caravan te hebben. De verzekeraar van de auto die de caravan trekt, geeft ook de groene kaart voor de caravan af. Het maakt niet uit of uw caravan verzekerd is bij dezelfde of een andere verzekeraar.
Is uw auto verzekerd bij Aon? Vraag de groene kaart voor uw caravan dan bij ons aan. Ga naar Mijn Omgeving en kies de auto waarmee u de caravan trekt.

Groene kaart voor uw aanhanger of vouwwagen

Als uw aanhanger of vouwwagen zwaarder is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen) dan heeft deze een eigen kenteken. In een aantal Europese landen betekent een eigen kenteken ook een eigen groene kaart. In Duitsland, Kroatië, Polen, Portugal en Spanje is het verplicht om een aparte groene kaart voor uw aanhanger of vouwwagen te hebben. Gaat u naar deze landen of reist u erdoorheen en is uw auto verzekerd bij Aon? Vraag dan de groene kaart voor uw aanhanger of vouwwagen ook bij ons aan. Ga naar Mijn Omgeving en kies de auto waarmee u de aanhanger of vouwwagen trekt.

Groene kaart voor uw camper

De groene kaart voor uw camper ontvangt u standaard als u deze verzekert. De kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Als er iets gebeurt met uw camper of u wordt aangehouden voor controle, dan toont u met de groene kaart aan dat uw camper verzekerd is. Neem de groene kaart voor de camper altijd mee op vakantie.

Heeft u nog geen groene kaart voor uw camper? Vraag deze dan aan via Mijn Omgeving.